···Okunma: 05 Ağustos 2018 21:42 Kitabı ilk gördüğümde kapağın üzerinde yazan “Gönül bahçesinden son nefes” dikkatimi çekti..Kitabı ben almadım kitaplığın içinden tevafuk denk geldi. Ve nerden geldiğini de bilmiyorum Kesin Ablam zamanında almıştır. :) okumak bana bügünlerde kısmet oldu..
Evet “Gönül bahçesinden son nefes”başlığı Yalan dünyaya veda edeceğimizi haykıran ne naif bir söz..ne naif bir anlatım..
İncelememe başlamadan önce kitabın yazarı kıymetli Osman Nuri Topbaş hocamıza Sevgi saygı ve hürmetlerimi sunmak istiyorum..Sizin gibi Ehli sünnet hocalarımıza ihtiyacı var bu ümmetin..Allah sizden Razı olsun..
Kitap dünya hayatıyla ilgili yapmamız gereken daha doğrusu inançlı Kişiler için yaşaması hayatına uygulaması gereken belirli bölümlerden oluşuyor.
Ve bölüm sonunda öyle güzel Dualar ettiriyor ki insanın içine içine işletiyor..İçten bir şekilde Amin diyorsunuz hem kendiniz için hem de herkes için..
Kitap içeriğinde Rabbimizin ayetlerine sıkça yer verilmiş ve o kadar güzel açıklanmış ki okudunuz sayfaları tekrar tekrar okumak istiyorsunuz..Ve gerçekten kendinize de çeki düzen vermek istiyorsunuz.Peygamber Efendimizin (S.a.v) sözlerini de kaynaklarıyla beraber sıkça yer verilmiş Sözlerinin ne kadar kıymetli olduğunu hayatınız da ne denli önemli olduğunu anlıyorsunuz.
Kitap sonunda da lügatçe bulunmaktadır kesinlikle oraya da bir göz atın derim öyle güzel kelimeler var ki..
Kesinlikle başucu kitabı.. kalbine ferahlık vermek isteyenlerin okumasını tavsiye ediyorum..
Saygılarımla.. :)