Bulantı
2018 1. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2018 15:57
Bulantı sadece kitabın başlığı değil kahramanımızın öz varlığı aynı zamanda. Kahvelerde vakit geçiren kızıl saçlı bir adamın yalnızlığı -yapayalnızlığı- okuru da huzursuz ediyor. Kesik kesik düşünce akışı sizi de içine çekiyor ve yazara hak veriyorsunuz. Beni etkileyen bir bakış açısını kısaca yazıyorum. Şöyle ki haftada size ait olan tek bir günün pazar günü olmasını eleştiriyor yazar. Varlığımızı 'yarın sabah erkenden iş var o yüzden bu pazar gününün ve deniz havasının tadını çıkarmalıyım' düşüncesiyle mi kanıtlayacağız? Ya da geçmişimizi anısal belleğe yazarın deyimiyle bir kutuya saklayarak mı devam ettireceğiz? Bugün buradayım ve varım demenin ne kadar zor olduğunu hissediyorsunuz. Yaşam bizim sunduğumuz değil bize sunulandır bakış açısından vazgeçmenin romanıdır Bulantı. Kitap içinde birçok mesajı saklıyor. Çok fazla ara vermeden ve sakin bir anınızda okuduğunuzda içinizde huzursuzluğu duyacağınız kesin. Okumanızı tavsiye ediyorum ama ağır bir kitaba başlayacağınızın bilincinde olarak.
BulantıJean-Paul Sartre · Can Yayınları · 202128bin okunma