Bir arkadaşım sordu bana da: ”Namazın Türkçe kılınması ne kadar doğru sizce? “ 2 saattir belki daha fazla bunu tartışıyoruz. Sonuca bağlanmıyor maalesef. Ayetlerle yaklaşırsanız olaya çoook güzel olur 👍🏻
Beni tanıyor musunuz ? Tanıştık mı daha önce ? Ben sizin sorduğunuz sorunun cevabını verdim hemde bilmişlik yaparak değil ayetleri okuyun dedim. Kendiniz sordunuz. Allah diledi ki ben karşımıza çıktım sizi aydınlatmak istedim. Allah dilemese iletinizi bile görecek değildim. Allah size rahmette bulunduğu halde gereksiz konuları tartışma vesilesi yapmanın anlamı nedir? Yazdığınız herşeyi veya fazlasını bilmediğini mi sanıyorsunuz veya ben size aklı mı danıştım da bana bazı şeyleri öğretme cüretinde girdiniz?
Fakat ben size dedim ki: İncil ne derece doğru? Siz beni resmen hristiyan yahudi yaptınız. Açıklayabilirdiniz değil mi? Şu yüzden değişmiştir ama şu yüzden şunlar doğrudur.... Aslen namaz Türkçe kılınabilir, bak incilde bazı yerler doğru bu da doğru şu yüzden... ben bunları bekliyordum. Sizin beni vurmanızı değil. Haşa kimseye bir şey öğretecek değilim. Rabbimin ayetleri bunlar. Okumanızdan da bir zarar gelmez. Okumuş olsanız dahi. Kendi fikirlerim olsaydı bilmişlik taslardım. Kaldı ki sizden yaşça da küçüğüm. Saygılar
9 yanıtı göster
sorularlaislamiyet.com/turkce-ibadet-y... Güvenilir bir site burada çok güzel anlatmış buradan okuyabilirsiniz .
Önceki 18 yanıtı göster
Aynen. Haklısınız. Bu arada bir şey sorabilir miyim kaç yaşındasınız? Yani çok bilgilisiniz merak ettim 😅
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Bakara 91 Onlara, "Allah'ın indirmiş olduğuna inanın!" denildiğinde şöyle konuşurlar: "Biz, bize indirilene inanırız." Ve ondan ötesini inkâr ederler. Oysaki o, kendilerinin yanındakini doğrulayıcı bir gerçektir. Söyle onlara: "Madem iman sahibiydiniz, daha önce Allah'ın peygamberlerini niye öldürüyordunuz?" Siz bilirsiniz tartışmaya gerek yok selamlar
Önceki 3 yanıtı göster
Ayetleri silah olarak bana sunan sizsiniz. Eğer ağır konuştuysam kusura bakmayın. Ama burda siz yukarıdaki ayeti kullanarak silah doğrultup bana konuşmaktan , kendimi savunmaktan başka çare bırakmadınız. Ben dünyada kendimi , dinimi savunamazsam ahirette nasıl savunabilirim ? Hangi yüzle? Selamlar ...
Sorun yok.Detaylandırmayı seviyorum,imgesel anlatımdan vazgeçemiyorum.🙋🏻‍♂️Buna alıştım.👍😁
“Ey Ehl-i kitap! Niçin hakkı bâtıla karıştırıyor ve bile bile hakkı gizliyorsunuz?” (Âl-i imrân, 3/71) Yahudiler hakkındaki âyetlerden bazıları şunlardır: 1. Tevrat’ı değiştirdiler. (Bakara, 2/79) 🌿2. Peygamberleri öldürdüler. (Âl-i İmran, 3/183) 3. Hz. İsa’yı öldüremediler. (Nisa, 4/157) 4. Fesat çıkardılar. Allah’a cimri dediler. (Maide, 5/64) 5. Hz. Meryem’e iftira ettiler. (Nisa, 4/156) 6. İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler Yahudi ve müşriklerdir. (Maide, 5/82) 7. Üzeyir Allah’ın oğlu dediler. (Tevbe, 9/30) 🌿8. Kıskançlık ve maddi çıkar yüzünden Kur’ana inanmadılar. (Bakara, 2/146) 9. Çoğu iman etmeyecektir. (Bakara, 2/100; Nisa, 4/155) 10. Allah’ı inkârlarından dolayı lanete uğradılar. (Bakara, 2/88-89) 11. Allah’a ve peygamberlerine inanın. (Allah) üçtür demeyin!” (Nisâ, 4/171) Kur’an'a Göre Hristiyanlar: 1. Meryem oğlu Mesihe, Allah diyenler, kâfir olmuştur. (Maide, 5/72) 2. Allah üç ilahtan biridir diyenler kâfir olmuştur. (Maide, 5/73) 3. Meryem oğlu Mesih bir peygamber, anası da sadık bir kadındır. (Maide 75) 4. İsa Mesihe Allah’ın oğlu dediler. (Tevbe, 9/30) 5. Yahudilere göre, Hıristiyanlar Müslümanlara daha yakındır. (Maide, 5/82) Yahudi ve Hristiyanların Ortak Yönleri: 1. Bilginlerini, rahiplerini Rabler edindiler. (Tevbe, 9/31) 2. Yahudi bilginleri ve Hristiyan rahipleri halkın mallarını yediler. (Tevbe, 9/34) 3. Allah’ın oğullarıyız dediler. (Maide, 5/18) 4. Bile bile hakkı gizlediler. (Âl-i İmran, 3/71) 5. Allah çocuk edindi diye iftira ettiler. (Bakara, 2/116) 🌿6. Allah’ın âyetlerini inkâr ettiler. (Âl-i İmran, 3/70) 7. Allah’a iftira ettiler. (Âl-i İmran, 3/78) 8. Yahudi ve Hristiyanlar, birbirinin dostlarıdır. (Maide, 5/51) 9. Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır... (Bakara, 2/120) 10. Dinlerinde aşırı gittiler. (Nisa, 4/171) 11. Kitaplarındaki bilgileri gizlediler. (Maide, 5/15) 🌿12. Ehl-i kitap, “Cennete ancak Yahudi ve Hıristiyanlar girecek” dediler. (Bakara, 2/111) 13. Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, cehennem ateşinde ebedi olarak kalırlar. Onlar, halkın en şerlileridir. (Beyyine, 98/6) Bu âyet-i kerimelerden açıkça anlaşılıyor ki, Yahudiler Tevrat’ı değiştirdiler. Hz. Musa’nın dini değişince Allah Teâlâ, İncil ile Hz. İsa’yı gönderdi. Hz. İsa’nın dini de bozulunca, İncil, yüzlerce İncil halini alınca, Allah Teâlâ, İslamiyet’i ve Kur'an-ı Kerimi tahrifden masun ve muhkem bir şekilde göndermiştir. Bunlar Kur’an içindeki nakli delillerdir. Aynı zamanda, akli ve mantıki delilleri de İslam alimleri kitaplarında beyan etmişlerdir. Zaten, halihazırdaki Tevrat ve İncil, ispata lüzum kalmadan, kendi kendini çürütecek çelişkilerle doludur.yÜKArDA BİRSÜRÜ ÖRNEĞİ VAR. Dünyada en kolay iş, İncil ve Tevrat’ın tutarsızlıklarını göstermektir. Mesela, teslis inancı, günah çıkarmak, vaftiz, melekler Allah'ın kızlarıdır -haşa- inanışı, rahiplerin ilah yerine konulması, kilisenin kul ile Allah arasında aracı olması, Allah’ın papa ile hulul etmesi inancı, daha buna benzer çok aklın haricindeki ŞEYLER....