Aşk ne demek bilen var mı?? (Yorumlarınızı bekliyorum) :)
İlahi aşka varabilmek için önce beşeri olana yanmak lazım...Aşk bana göre önce har,sonra nar,sonra kor olmak...derinden ve sessizce yanmak :)
Bu sorunuz hafızamda bir anıyı canlandırdı Şerife Hanım :) Lise iki ya da üçüncü sınıftayken edebiyat dersinde hocamızla Sabahattin Ali'nin Değirmen hikayesini işleyecektik. Hikayeyi okumaya başlayan hocamız bir an durdu ve tamda hikayenin başında geçen soruyu yöneltti : ''Sahi çocuklar sizce aşk ne demek?" Bir kişi bile yorum yapmamıştı. "Sustuğunuza göre ya hepiniz aşıksınız ya da hiç aşık olmadınız." demişti. Gülüşmüştük. Sonra devam etti "Şimdilerde aşık olduğunu iddia edenler diyor ya iste sana canımı vereyim, al kalbim senin olsun. Hangisi çıkarıpta veriyor kalbini ? Vereyim deyince veriliyor mu kalp?" Sonra hikayeyi okudu. O zaman anlamıştık ne demek istediğini hocamızın. Hikayeyi okuyanlarda anlamıştır eminim. Okumadıysanız kaçırmayın derim şahsen ben hikayede Atmaca'nın aşkına aşık olmuştum :)
Kutup ayısı cığeri kdkdkd yani insan vücudu kaldırmaz
Aşk; sevgi tanımlamasına giren her duygunun en üst düzeyde belirli bir süreliğine yaşanmasıdır. Tabi ilahi aşk çok farklı bir boyut bence :)
Bu aşk yasin bey pasta tarifi deyil ki kıvamı olsunolsun :). Öyle birden karşımıza çıkıyor ve hayatımızın anlamı oluyor gidincede hayatımızı kaybetiyimizi sanıyoruz
Doğru insan yanlış zaman, yanlış insan doğru zaman oluyor malesef :(