2018 54. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2018 14:57
Kitap hakkında herhangi bir araştırma yapmadan okudum. Herkesin bildiği böceğe dönüşme kısmını tabi ki duymuştum. Fakat fazladan bir şey bilmiyordum. Kitabın ilk kısmını okuduktan sonra, adam işe gitmemek için böceğe dönüştü iyi mi, dedim. Daha farklı bir şeyler bekliyordum nedense :) Ama sonradan düşündüm ve nefret ettiğin bir işe gitmek zorunda olmak da geçerli bir sebep. Anlatımı o kadar canlı ki sanki görüyorsun, izliyorsun bir köşeden. Bazı yerlerinde kendimi ana karakter Gregor'un yerine koydum ve ruhsal olarak onun hissettiklerini hissedip bunaldım. Gerçekte olamayacak bir şeyi hayal ettirdi. Kafka'nın bu öyküyü yazma amacı neydi bilmiyorum ama benim anladığım bir gün bir değişiklik geçirirsen bu sadece seni değil, çevrendekileri de değiştirir aileni bile... Elinde bulunan yeteneklerini, işini, davranışlarını bir gün kaybettiğinde tek kaybettiğin bunlar olmuyor. Yazar ise bu durumu ana karakterin böceğe dönüşmesi ile anlatmış gibi. Okuyan kişiye göre hissettirdikleri farklı olabilecek bir kitap.
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,5bin okunma