2018 35. kitabı
kitabın bir edebi değeri yok sadece gezi parkı eylemlerinde yaşananları birebir ve gün gün aktardığı için tarihsel bir eser olabilir. eminim 50 yıl sonra bu direniş tarih kitaplarına girdiğinde yaşananları MEB eserlerindense Emrah Serbes'in bu kitabından okuyup öğrenmek daha doğru olacaktır. bu noktada başarılı ve zekice bir iş yapmış oluyor yazarımız. gelelim eleştiri oklarımızı germeye; yazar müthiş bir ticari zekaya ve iflah olmaz bir popüler olma kaygısına sahip. yerin yerinden oynadığı sırf İstanbul Gezi Parkında değil, ülkemizin dört bir yanında bu eylemlerin yaşandığı yüksek tansiyonlu bu dönemden hemen ticari olarak nemalanmış. aceleye getirilmiş 'olmamış' bir kurguyu muhalif kesimin çok ilgisini çeken adeta namusu sayılan bu gezi olaylarını hemen kitabına döşemiş . karakter çözülümleri olmamış, olaylar kopuk kopuk, final olarak tatmin edici bir son yok. eeee neden yazmak için yazıyorsun öyleyse? neden yazmasın, zaten 'bu adam alışveriş listesi yazsa okurum' diyen fanatik bir kitlesi var. küfür koydum eylemlerden bahsettim tamam okuyucumu tatmin ettim demektense, neden biraz yaptığın işe saygı duyarak en azından olay kurgusuna özenmiyorsun? neden özensin? berbat romanları milyonlarca okunmuş kendisi birazda siyasal görüşünden ötürü toplumun bir çok kesimince putlaştırılmış. milyonları yakından ilgilendiren gezi direnişlerini kağıda aktarmış, birkaç karakter serpiştirmiş al sana klasik bir Emrah Serbes romanı ve okuyucuları da övgüler yağdırmış. ve daha niceleri. eser beni konusu ve işleyişi bakımından ''off ergen ergen günceler'' diyerek sıkmaktan başka birşey katmadı ancak gezi dönemi eylemlerini merak ediyorsanız okumalısınız.
DelidumanEmrah Serbes · İletişim Yayıncılık · 20205bin okunma