"Insan olmayı öğretiyoruz "
" Üzmüşler çocuğu,diğer çocuklar. "Senin baban çöpçü , sen de pis kokuyorsun " demişler. Vicdan duygusu tam gelişmemiştir okul öncesi çocuklarda. Zaman zaman böyle acımasız olabilirler. Kırmışlar yavrucağın kalbini. Konuştum babayla . Cok üzüldü, çocuğunun üzülmesine. Dağ gibi adam gözyaşlarını ilk kez ayırdı gözlerinden belki de , " Üzülmek yetmez dedim , bir planım var . Dahil olur musun ? " kabul etti seve seve. " Pis ülke " oyunu oynattım çocuklara bir gün. Turetilmiş (uydurma) bir oyun. Ne bulduysak attık yerlere. Bu arada " kötü koku spreyi " sıktık sınıfa, çocuklar görmeden tabi. Birazdan sınıf dayanılmaz bir kokuya karıştı. Dedim niye böyle oldu? Dediler öğretmenim çöplerden , pislikten. Durun dedim , bakın kapıya biri gelecek , kurtaracak bizi bu pislikten, kokudan . Büyüleniyor sanki. Bak bak bitiremiyorlar. 1.90 boy, heybetli mi heybetli çöpçümüz. Başlıyor hemen temizliğe . Bende pencereleri açıyorum hemen . Temiz hava nüfuz edince etkisini kaybediyor kötü koku spreyi. Yardımcı öğretmenimiz Yasemin çiçek kokulu oda spreyi sıkıyor bir kac fıs. Çocukların gözü görmüyor bizi zaten. Ama içlerine doluyor mis gibi çiçek kokusu. Sonra yarım ay düzenine oturuyoruz çöpçünün karşısına . Konuşuyor prova ettiğimiz gibi. " Çöpçüyüm ben "diyor. " Sabahlari siz uyurken daha , ya da gece yarısı mahallenizin çöplerini topluyorum. Arkadaşlarım da var. Onlar da topluyor. Çöpler toplanmazsa sokaklardan , her gun her yer bugün sınıfınızın koktugu gini kokar. Çöpçülük zor iştir çocuklar." Anlatıyor uzatmadan. Anlattıkça daha da büyüyor adam. Nasıl da dinliyorlar anlatamam. Gözlerini hiç ayırmadan. Hele oğlu nasıl da gurur duyuyor babasıyla. O bakışa ömür verilir inanın bana. Sonra fotoğraf çektiriyoruz kahramanımızla. Alkışlarla aşkla uğurluyoruz onu. Bir baba bir oğul . Tedavi edilmiş iki yürek. Işimiz bu yüreğe dokunmak. Hanımlar, beyler! Bir çocuğun alın teriyle para kazanan babasının mesleğinden utanmasına dayanamam . Dayanırsam öğretmen olamam. Ertesi sabah soruyor birkaç veli. " Bizim çocuk dün akşamdan beri büyüyünce çöpçü olacam diyor. Siz ne öğretiyorsunuz bu çocuklara Allah aşkına? " Gülümseyerek cevap veriyorum . "Insan olmayı öğretiyoruz "🎈 # Kübra Topsakal
Hayır kitapta geçmiyor, Instagramdan bakarsanız ya da Google yazarsanız öğrenebilirsiniz. Türkiye'nin ilk okul öncesinden mezun erkek öğretmeni Naim Ünver in bir anısıdır. Bize de derslerde hep anıları ile öğretir nasıl bir eğitim vermemiz gerektiğini 🙏😊
Sultan GÖKÇE
Hm anladım bende instagramdan gördüm de Kubra Topsakal altta yazıyordu ben onun anısı sanmıştım. Bilgilendirdiginiz için teşekkürler 😊
Çok değerli hocamız Naim Ünver in bir meslek anısı daha 😊 kitabını tavsiye ederim "Nadas Kadınları" 🙏😊
Sultan GÖKÇE
Bu kitapta mi geçiyor ben Kubra Topsakal' ın bir anısı diye görmüştüm ?
Rica ederim 🙏😊