Gönderi

İnanç ve Felsefe... Yahu ne güzelsin.
(...)Her halükarda bu ikisi birbirinden esaslı bir şekilde farklıdır ve karşılıklı menfaatleri gereği sert biçimde birbirinden ayrı kalmalıdır, böylece her biri diğerini dikkate almaksızın kendi yolunda ilerleyebilir.
Sayfa 119
··
19 görüntüleme
Ferman Mamedov okurunun profil resmi
Helal sana Schope! Din + felsefe harmanlayıcılarına gelsin.
Esther. Sema okurunun profil resmi
Yine de anlamazlar ama gelsin.:)
Ferah okurunun profil resmi
Belirli tarih aralıkları ile paylaş ki iyice akıllarda kalsın :)
Hakan Can okurunun profil resmi
Yani inanan bir insan inancını akıl ve mantık üzerine kuramaz. Herşeyi akıl ve mantık üzerine oturtarak izah eden biride inanmamalı gibi bir sonuç mu çıkıyor ortaya.
Esther. Sema okurunun profil resmi
"Bir bilgi dalı olarak felsefe neye inanmamız gerektiği veya neye inanabileceğimiz ile zerre kadar ilgili değildir, onun tek ilgilendiği şey ne bilebileceğimizdir. Şimdi eğer bu, inanmamız gereken şeyden farklı bir şeyse o zaman bunun inanca bile bir zararı olmayacaktır; çünkü o bilemeyeceğimiz şeyi öğrettiği için inançtır. Eğer onu bilebilseydik o zaman inanç, tıpkı bir inanç öğretisinin matematikle birlikte ilerlemesi gibi, yararsız ve gülünç bir şey olarak görünürdü. Buna karşılık inancın felsefeden daha fazlasını, çok daha fazlasını öğretebileceği ileri sürülebilir ama yine de felsefenin vardığı sonuçlarla tutarlı olmayan hiçbir şeyi öğretemez, çünkü bilgi inançtan çok daha sert ve sağlamdır, dolayısıyla eğer bu ikisi çarpışacak olursa inanç parçalanır. Her halükarda bu ikisi birbirinden esaslı bir şekilde farklıdır ve karşılıklı menfaatleri gereği sert biçimde birbirinden ayrı kalmalıdır, böylece her biri diğerini dikkate almaksızın kendi yolunda ilerleyebilir. " Tam sayfa bu şekilde. Umarım yeterlidir.:)
3 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.