2018 56. kitabı
#KitaplarlaSöyleşi1 #OğuzhanSaygılı #KitapYorumu Eveeeeeet başarılı bir vize haftasının ardındaaaan canım arkadaşım,abim Alper İlkay 'ın hediye ettiğiiii,yine çok ama çok değerli yazar Oğuzhan Saygılı abimin kitabı #KitaplarlaSöyleşi1 'in yorumunu yapma zamanı geldiiiiiiiii.Kendisini tanıdığım için çok ama çok mutluyum. Biraz biyografi,biraz başarı hikayesi,biraz inceleme,biraz eleştiri,biraz tarih kokan;ilmek ilmek işlenen bir kitap.Örnek vermek gerekirse: Mahmut Şevket Paşa'nın günlük tuttuğunu biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum.Ayrıca günlükleri kitap haline getirilerek yayınlanmış.1988 yılında Arba Yayınları tarafından günlükler Paşa'nın eşi Dilşad Hanım tarafından iki defter halinde Hayat Mecmuası'na verilmiş.Günlükte Osmanlı'nın içinde bulunduğu Balkan Savaşı, savaşın sebebi,süreçleri,akıbeti ile ilgili ayrıntılarda mevcut.Mahmut Şevket Paşa günlük yazmaya Babıâli Baskını akabinde sadrazam olmasıyla başlamış.Günlüğün içeriği genelde özel hayat diyemeyiz çünkü geneli siyasi konuları içeriyormuş.Yaşanan siyasi olaylar,partiler,savaş süreci,barış görüşmeleri gibi konular varmış. Hocam çok beğendim kitabınızı.Emeğinize,yüreğinize,bilgilerinize sağlık.Dolu dolu,bilgi kokan bir kitap okudum.Bunun için size ve kitabınızı okumama vesile olan Alper İlkay'a çok teşekkür ederim 🤗
Kitaplarla Söyleşi 1Oğuzhan Saygılı · İlgi Kültür Sanat Yayınları · 2017156 okunma