Thor değil Tahir :) Yaşa Heimdall
Puan vermedi·312 syf.·
2018 62. kitabı
İyi akşamlar sayın 1k sakinleri.. Mitoloji severler buraya , sevmeyenler varsa da buyursunlar. İskandinav Mitoloji hakkında daha önce herhangi bir kitap okumadım ve bunun eksikliğini çok hissediyorumdum. Daha önce Yunan , Mısır, ve Roma mitlerı ile ilgili kitaplar okumam hep bir karşılaştırma içinde olmama neden oldu. Karşılaştırma içinde olunca bazi mitlerin birbirine benzemesi veya farklılık göstermesi gayet normaldir. Kitap çok akıcı olup 1 günde bitirilebilir. Hikayeler de birbiri ile bağlantı olduğu için su gibi önünüzde akıp gidiyor . Karakterler giriş yapılması kitabın akıcılığını destekler nitelikte olmuş. İskandinav mit başlangıcı , Yunan mitolojisine kaos ortamından biraz farklı başlangıç olmuş.. Odin şairlerin bal şarabı için yaptıkları. Bir an gözümde Zeusu canlandırdı. Daha fazlasını beklemedim Babaların babası Odinden. Namı diyar gök gürleten Tahir :) Sıkıntıya gelmeyen , kafasının estiği gibi davranan kot kafalı Thor :) Çekici Mjollnir bile, Loki'nin teşvikleri sonunda cüceler tarafında yapılmış bir alet . Yani Thor bildiğin Thor değil. Çekicini bir bakıma Amazonlarin kullandığı Labris benzettim . Loki iyi olsa sonuçlar farklı olabilecek diyeceğim, ama ona karşıda hep bir ön yargı vardı, tabi oda ön yargının hakkında veriyor:) Güzeller güzeli Freya, etli sütlüye karışmayan güzel Balder, kör tanrı Hod , buz devleri daha bir çoğunun hikayelerde ismi geçiyor. Beklenen Ragnarök ve Heimdall ön görülügü ve kudreti nedeniyle beni etkileyen karakter oldu... Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar. ..
İskandinav MitolojisiNeil Gaiman · İthaki Yayınları · 20183,583 okunma