İhtiyaç duymaz ne demek? Yani 500 yıl önceki gelenek mi devam etmeli, insanlar bu kadar gelişirken kültür ve gelenek sabit mi kalmalı ? Bundan yüzyıllarca önce babalar çocuklarını büyükleri yanında sevmezmiş böyle mi kalmalıydı ? Kadınların sosyal hayata daha çok katıldığı ve daha fazla katılması gerekirken nasıl olur da herhangi bir insanın özgürlüğe ihtiyacı olmaz ? İnsan özgür doğar, zamanla toplum onu çürütür.özgürlük ihtiyacına gereksinim duymamak ilginç bi yaklaşım.bence büyük ödül senin
Değişim mutlaka olacaktır, tamamen sabit kalması zaten beklenemez. Çağa ayak uydurmak gerekir, ancak sabit kalması gereken bir öz de olmalıdır. Bizi tanımlayan, bize özgü bir tarih yaşatılmalıdır. Eski zamanlarda olup da günümüzde mantıksız gelen düşünceler olabilir, bu normaldir. Her dönemin kendine göre getirileri vardır. Gelecekte de günümüzün yanlışları ortaya koyulacaktır. Ancak bir düşünce veya eylemin gelecekte yanlış olarak anılması bugün doğru olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayak uydurmak budur zaten. Sadece temel prensipler korunmalı diye düşünüyorum ben. Özgürlük kavramına da farklı yaklaştığımızı düşünüyorum. İhtiyaç duymamaktan kastım, zamanla ayak uydurmamız gerekenler dışında kendimizi yeniliğe ve farklılığa muhtaç hissetmememizdir. Değişime tamamen kapalı olmak kadar bu düşünceye muhalif olma maksadıyla her konuda değişim arayışına girmek de insanın özgürlüğünü kısıtlayacaktır.