Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 11 Aralık 2018 17:08 Bir yazarın, savaş muhabiri olan karısı bir anda ortadan kaybolur. Yazar karısını bulma arayışına girmişken kendi içine dönerek bir iç yolculuk gerçekleştirir. Karısının amacı da zaten budur. Yazar bu iç yolculuğu sayesinde geçmişine dönerek yaptığı hataları, yanlışları farkeder. Amacına ulaşan karısı kendisini beklemektedir. Kitabın sonunda ise yazar karısını bularak iç yolculuğunu tamamlamış ve karısıyla yeni bir yola girmiş olur.
Paulo Coelho'nun okuduğum dördüncü kitabı. Yazarın; Simyacı ve Piedra Irmağı Kıyısında kitaplarından sonra beklentimi yüksek tutarak önce Portobello Cadısı'nı ardından da Zahir'i okudum. Açıkcası yüksek tuttuğum beklentimin karşılığını bulduğumu söyleyemem bu iki kitabında da. İki kitabı birlikte alıyorum çünkü yazar iki romanında da aynı olay üzerine kurgu yapmış; bir içsel yolculuk.
Kitabı bitirmek için baya çaba sarf ettiğimi söyleyebilirim. Başlarda duyduğum heyecanı sayfaları çevirdikçe kaybettim ve bir sonuca bağlanmasını isteyerek okudum.