2017 8. kitabı
Çok beğendiğim kitapları okumaya kıyamamak gibi bir takıntım var. Bu takıntımın zirve yaptığı eser ise şüphesi kırmızı kitap'tı. Jung'un akıl hocam olmasından dolayı eserlerine büyük anlamlar
Sağlık
Kırmızı KitapCarl Gustav Jung · Kaknüs Yayınları · 20141,003 okunma
5,7bin Gösterim
Jung'un spiritüel ilgisi gençliğinde yaşadığı iki olaydan sonra artıyor özellikle. Bunlardan ilki bir ekmek bıçağının görünürde bir dış etki olmadan paramparça olması, diğeriyse bir gün otururken yine görünürde dışsal bir etki olmaksızın yan odadaki masanın ortadan ikiye yarılmasıydı. Zaman zaman duyduğu patlama şeklindeki kişisel deneyimler, bana oldukça uçuk kaçık geliyor. Belirgin bir ruhsal(psişik) hastalığın habercisi olduğu açık. Aksi bir durum olarak psişik varlıkların evini basması olasılığı gerçeklikten oldukça uzak. Bilmem siz bu konuda ne düşünüyorsunuz hocam? Bu tarz bir deneyimi doğrudan yaşadığınız bir anınız varsa da sormak isterim.
Önceki 1 yanıtı göster
Jung'un Keşfedilmemiş Benlik'te verdiği bir örnek vardı, durup dururken bir bardağın çatlaması ve bu olayın 3 kez yinelemesi üzerine mantıksal açıklamanın yetersiz kaldığı üzerine. Ben de ona benzer birkaç duruma rastladım. Sinirlerin gergin olduğu bir anda gerçekten de anlamsız bir şekilde ortadan ikiye ayrılan bardak beni epey düşündürmüştü. 3 kez olmadı tabii, ne yazık :))
4 yanıtı göster
Merhaba bu kitabı almayı düşünüyorum. Çeviri konusunda fikrinizi alabilir miyim? Başarılı buldunuz mu? Çevirisi sebebiyle de tavsiye eder misiniz? Teşekkürler.
Hocam zaten bir bu çevirisi var. Bu vakitten sonra da bu tür az okunan eserleri kimse çevirmez sanıyorum. Genel olarak beni rahatsız eden bir durum olmadı. Tavsiye ederim.
Merak ettim ne konuşmuş ruhuyla, öncelik sırasına aldım hemen:)
Bu kitapta tam olarak hangi sayfada Jung ı okuyoruz? Ben kitabı pdf olarak edindim..
Sorunuzu anlamadım hocam. Kitap Jung'un kendi içsel konuşmalarından oluşuyor.