2018 40. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2018 12:36
Geçen izlediğim bir videoda Müslüman olan bir ateist şöyle demişti: "Müslüman olmayacak olsanız bile Risale-i Nur'ları okumanızı tavsiye ederim. Size hayatınız boyunca sürecek, çok farklı bir bakış açısı kazandıracaktır." tırnak içine aldım ama aşağı yukarı böyleydi söyledikleri. Ve kesinlikle bu cümleye katılıyorum. Eğer Said Nursi, önceden düşündüğünüz bir düşünceyi anlatıyor bile olsa, sırf üslubundan dolayı, yeni bir kıyafet giymiş olarak karşınıza çıkıyor o düşünce. Ayrıca o aynı genç "bir cevabı olmadığını düşündüğüm için, hiç sormadığım sorularıma cevap buldum" demişti. Buna da aynen katılıyorum. Bu kitabın aynı zamanda, iman üzerinden insan psikolojisini açıklayan bir psikoloji kitabı olduğunu da söylememe gerek var mı? Sözler kitabında bir inceleme daha yaptığım için ve zaten sırf "okumalısın güzel kardeşim " demek için geldiğimden burada kesiyorum. Biliyorum bir şey fazla abartılınca ondan soğuyorsunuz ben de ilk başta soğuk başlamıştım ama meğerse abartmıyorlarmış.
İman ve Küfür MuvazeneleriBediüzzaman Said Nursî · Söz Basım Yayın · 20046,2bin okunma