···Okunma: 04 Ocak 2019 23:05 Yazarın eserleri arasında okuduğum ilk kitabı oldu "ve kızın adı gece". Etkileyici ve akıcı bir şekilde başlayan hikaye maalesef ilerleyen bölümlerde, kendini tekrarlayan yapısı ve gereksiz yere hikayeye dahil edilen unsurlarla akışkanlığını yitiriyor, etkisi sönüyor; yine de eserin bütününü ele aldığımızda rahat anlatımı ve akıcı diliyle bir solukta okunabilecek yapıya sahip. Hikaye boyunca atıfta bulunulan eserler hikayeye güzelce yedirilmiş ve hikayeyi değerli hale getirmişken, zaman zaman hikayeye dahil edilen tarihsel olaylar ve kişilikler ise aynı etkiyi yaratmaktan bir hayli uzak kalmış. Finaldeki kendini övme örneği ise beklemediğim bir durumdu açıkçası, şaşkınlık yarattı.
Bunlara rağmen, eser boyunca altını çizdiğim bölümler oldukça fazlaydı. Yazarın, sıradan olayları betimlemedeki ustalığı ve etkileyici tespitleri ile eser kendisini "rağmen" okunur hale getiriyor, bu da hikayedeki tüm olumsuzlukları gözardı etmeniz için önemli bir sebep kanımca.
Sonuç olarak; yazarın bu eseri kanaatimce vasat olmaktan öteye gidemese de, başka bir kitabına şans vermem için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Keyifli okumalar.