Ya ben anlamiyorum, 'cesitli kaynaklar' diye tabir ettiginiz kisiler kim? Allaha (haşa!) Put diyen Ali Şeriati mi!? Ya da kafa bulandiran Emre dorman falan mi!? Caner taslaman da cabası! Zaten daha okdugunuz kitaplara bakmadan ne tarz okudugunuzu tahmin etmistim. Cunku o kadar belli ki... Her seyi akilla cozmeye calisiyorsunuz ama o aklin her yere yetisemeyecegni unutuyorsunuz. En buyuk cikmazi burada yasiyorsunuz. Akıl acizdir. İnsan acizdir. Dua denilen nimet bu yuzden ve haddimizi bilmek icin vardir. Yoksa insan kibirden bogulur! Ben akıl hicbir ise yaramaz, onunla hicbir yere varilmaz demiyorum lakin her duruma akıl ile ulasil(a)maz. Hem ulasilsa idi eger, Peygamberlerin mucizeleri, evliyalarin kerametleri ne ile aciklanirdi!? Akıl ile hicbir aciklamasi yok, aklimiz almaz cunku. Ama iste burada sizlerin de gozden kacirdigi ve adininda 'TESLİMİYET' oldugu 'İslam' dini var, iman var. Sizden ricam, gercekten eger aklinizi kullaniyorsaniz o okudugunuz yamuk hocalarin uydurdugu seylerin aynisini bize kopyala yapistir yapmayin. Kendi AKLİNİZ ile bir seylere varin. Burada size kızılmasının ,sitem edilmesinin tek sebebi 'yanlış' yonlendirme olmasi ve bunu bu denli rahat ve kolay sekilde dile getirmeniz. Cunku gireceginiz vebal gercekten cok buyuk. Dua ediyorum rabbim tez zamanda bu yanlis gorusunuzden sizi sogutsun. Selametle.🌸