2019 5. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2019 15:06
Siyasi görüş açısından taban tabana zıt olduğum bir yazar. Kitaplarini elbette okuyacağım, elbette fikir sahibi olmam lazım gelir. Bu eserinde eşi Aliye'ye ve kizi Filiz 'e yazmış olduğu mektuplar mevcut. Eşine ; yayınladığı gazeletelerden, kitaplardan, şiirlerden bahsetmiş. Başından geçen durumlara yer vermiştir. Kolay okunasi bir eser.
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,4bin okunma
Ahriman kitabı okumadım ama 3 puanda az olmuş be siyasi düşünce falan oralarla işinin olmadığını her türlü kitap okuduğunu biliyorum zaten beğenmediğin yanlar vardır bende yazarın Kürk mantolu madonna'yı efsane bulurken Kağnı Ses Esirler kitabını o kadar beğenemedim. Olabilir tabi saygılarımla.
Sabahattin Ali yi ilk kez okudum. Diğer eserlerini okumadım. Ve belirttiğim gibi türü bakımından sevmedim. Ama çoğu kişi malum önyargılı. 😊 sağ ol
Hayır, yine görüşüm yüzünden önyargı bayraklarını acmissiniz fakat eseri begenmedim. Mektup türünü eksik bulurum genelde. Detaylı açıklamalar yapılmamış, sadece mektuplara yer verilmiş. Dipnotlarda yazarın nerede olduğunu açıklayıcı yazılar olabilirdi. Esinin veya kızının mektupları ile karşılıklı yayimlanabilirdi. Çoğu mektup türü eseri bu yönden eksik bulur begenmem. Sola özel değil yani. Çoğu kez cezaevinde bulunan yazara ek olarak hangi dava, konu ne açıklama yapıp sağlam bir eser ortaya koyulabilirdi
7 puanın hepsini siyasi görüşünden kırdınız sanırım. Komikmiş.
Belki anlatım bozukluğu bulmuşumdur. Illa her esere yüksek puan mi vermem lazım geliyor?
1 yanıtı göster