2019 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2019 14:11
İnsanın vazgeçilmez iki özelliği gururu ve önyargısı.Kitaptada çok gurulu bir beyefendi ve önyargılı bir hanımefendi var.Bütün önyargılarının ve bu durum karşısındaki tutumunu okumaktayız.Beş kız kardeşten bir tanesinin hayatı ve hisleri öne çıkarılmış.Diğer kızkardeşlerden bahsetse de en çok biz Elizabeth'i okumaktayız.Kitaptada bizim bu bencil hislerimizin sevgiyle yok olacağını anlatmış.Yazar adeta karakterleri hislerimizle kişiselleştirmiş masumiyet, iyimserlik, kurnazlık, bencillik...Ve adını bilmediğim başka başka duygular.Ve kitaba en çok kullandığımız duyguları vermiş.Sonunda mutlu sonu ise sadece güzel düşünenlere veya bencil düşüncelerini yenenlere vermiş.Hayatımızda da böyle değil mi? Duygusunu en iyi kontrol edip sevgiye yaklaşan hep mutlu.Diğerleri ise hala birşeylere çabalamakta.Duygularımı en çok dışa vurduğum kitaptı galiba.Bazı yerleri çok heyecanlı, bazı yerleri çok komik, bazı yerleride çok öfkelendiriciydi.Bahsettiği gibi duygular adeta kaleme dökülmüştü.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,7bin okunma