2019 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2019 18:52
| Bir Varmış Bir Yokmuş ~ Meryem Mart | ° Tüm çocukluğu ve hatta genç kızlık zamanları hastanede tedavilerle geçen, yaşamla mücadele eden kızımız Elif... Onun hastalığının ortaya çıkmasını sağlayan hafif sarı saçlı sert mizaçlı çocuk Giray... Bolca hüzün, kahkaha, hayat mücadelesi ve aşk. Elif'in o hayata daha doğrusu aşka tutunması, hem yaşayacaklarını kabullenip hem de azıcık da olsa Giray'la vakit geçirmek istemesi beni çok etkiledi. Kitabın başlarında zaten gözlerimde yaşla okuyacağımı anladım ama okuduğum her bir satır beni ayrı duygulara sürükledi. Hastalığının ilerlemesiyle ve yıllardır süren tedavileri yüzünden gerçek hayattan mahrum kalan Elif'imiz çocukluğunun en önemli detayı olan, hastayken sürekli takip ettiği Giray'la zaman geçirmek istiyor. Onun olduğu okula gidip hayatına bomba gibi düşüyor. Tabii başlarda Giray'ın bundan haberi yok. Ama zaman ilerledikçe ve olaylar geliştikçe hüzün dolu sayfalar bizi bekliyor. Giray'a hem çokça kızdığım hatta ağlayarak arkadaşıma ses kaydı attığım hem de onun yerine de ağladığım o kadar çok sahne oldu ki Bu kitap gerçekten ama gerçekten beni aşırı etkiledi. Kitabın başlarında yer alan ve benim belki de bu hayatta en sevdiğim şarkı olan, Haluk Levent'in Elfida şarkısından bahsedilmesi ve alıntılar aşırı hoşuma gitti. Bölüm başlarında yer alan Sigmund Freud 'un sözleri ise bir psikolojik danışman adayı olarak en çok dikkatimi çeken ve sevdiğim yerlerden biriydi. Hüzünlü yerler çoğunlukta olsa da en eğlendiğim kısımlarından bahsetmek istiyorum. Mesela 'Turuncu Kapaklı Kitap' olayı aşırı hoşuma gitti. En güzel detaylardan biriydi. Giray'la meslek seçimlerimiz ve ideallerimiz de aynıydı bu yüzden artı puan aldı benden En sevdiğim karakter Hakan olabilir şu an öyle bir arkadaşa ihtiyaç duyuyorum cidden bir de Elif’e Elfidam diyor ya en mutsuz anlarda kahkaha attıracak bir karakter. Genel olarak kalbimde bir sancı gözlerimde hazırda bekleyen gözyaşlarıyla okudum. Bazı yerlerde o kadar duygu değişimi yaşadım ki bazen hıçkırdım bazen o hıçkırıkların arasında kahkaha attım. Uzun zamandır lisede geçen bir kitap ve beni böyle ağlatan bir kitap okumamıştım. Çok iyi geldi. Ve bana bu duyguları bu kadar hissettiren, iliklerime işleyen bu hikayeyi kesinlikle tavsiye ediyorum. İyi ki okudum ve iyi ki yazdın Meryem Nart!
Bir Varmış Bir YokmuşMeryem Nart · Ephesus Yayınları · 2018533 okunma