2019 1. kitabı
Gayet başarılı bir polisiye roman. Başkomiser Nevzat ve ekibi çocuk tacizcilerini avlayan seri katilin peşinde. İnsanın adalet anlayışını sorgulatan bir roman bence. Bazen seri katile hak verir buluyorsunuz kendinizi. Suriye krizi, o insanların yaşadıkları da işlenen konular arasında. Ayrıca kitapta en sevdiğim nokta kimsenin salt kötülük olarak doğmadığı ve zamanla yaşadıkları ve çevresindeki insanlar yüzünden bu hale geldiğini sürekli dile getirmesi. Evet her canavarın yaratıcısı yine de insanlıktı. Kitapda en beğenmediğim nokta sürekli Nevzatın eşinin ve kızının başına bir şeyler gelmiş olması ve bunu bir türlü açıklığa kavuşturmamaması. Bir cinayetse neden araştırmadı dedirtiyor insana. Değilse neden doğru düzgün söylemiyor. Bu konuda kitap bir az beni sinirlendirdi. Belki de serinin başka kitaplarında bu konu hakkında konuşuyordur ama sonuçta herkes ilk kitaptan okumuyor çünkü aslında bağımsız bir kitap Kırlangıç çığlığı. Sadece aynı karakter için çekilmiş başka bir bölüm gibi. Neyse bu detayın dışında çok da zevk alarak okuduğumu söyleyebilirim.
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201839,7bin okunma