Nazım Hikmet Ran
Günaydııııın ya da Tünaydıııın💐🌸. Tarihler 24 Ocak Perşembe gününü gösterdi, kalbimiz ise Nazım Hikmet RanNazım Hikmet Ran 'ı 💜💕💜. Dünya klasiklerini Rusça ve Fransızcadan Türkçeye çevirmiştir. Nazım’ın en yakın ve yürekli üç arkadaşı Orhan Veli KanıkOrhan Veli Kanık 💕💜, Melih Cevdet AndayMelih Cevdet Anday 💜💕ve Oktay RifatOktay Rifat 💜💕Nazım’ın özgürlüğe kavuşması için, üç günlük açlık grevi yapmışlardır. Lafı daha fazla uzatmadan başlıyorum 💕💮💜. Etkinliği başlatmış bulunuyor ve sizden katılım bekliyorum.Şiirlerini, alıntılarını bu iletinin altında görmek istiyorum 💕💙. Yalnız ufak bir ricam var kendi yaptığınız alıntı ya da incelemenin bağlantısını kopyalayıp, yapıştırmayın 🙅🏻🌺🌼. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim 🌼💙💕💜. GönlümünbaharıGönlümünbaharı 'nden "Çok şükür aşığım ...Bana öyle geliyor ki bir tek insana, yüz milyonlarca insana, bir tek ağaca, bütün ormana, tek bir düşünceye, bir çok düşünceye ve fikre aşık olmadan yaşamak, yaşamak değildir...'' https://1000kitap.com/MrRodya 'den" Ayrılışımızın garip bir tadı kaldı damağımda, acı bir tat! Yarım kalmış bir öpüşmeye benzer bir şey! Seninle gırtlağıma kadar doluyum! " https://1000kitap.com/avsar_kizi38' dan " Ve bir gün ekler Nаzım Hikmet mektubunun sonunа; herkese selаm sаnа “HASRET” "
Etkinlik
yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,            hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,            ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,  yaşamak yanı ağır bastığından.
🌼🌹🌼🌹
beyaz gömleğinle bir laborotuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde.
🌸💕💕
Dağlarda tek tek  ateşler yanıyordu Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyordu ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında birdenbire beş adım sağında onu gördü. Paşalar onun arkasındaydılar. O, saati sordu. Paşalar: "Uc" dediler, Sarisin bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun basına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.
🌹🌹🌹
Kapıları çalan benim  kapıları birer birer.  Gözünüze görünemem  göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli  oluyor bir on yıl kadar.  Yedi yaşında bir kızım,  büyümez ölü çocuklar. .... Çalıyorum kapınızı,  teyze, amca, bir imza ver.  Çocuklar öldürülmesin  şeker de yiyebilsinler.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor