Puan vermedi·400 syf.··Beğendi
· Kurgulanan dünya okuduğum her sayfada beni hem üzdü hem de düşündürdü. Öyleki kız çocuklarının artık doğmadığı ve sadece tasarlandığı bir dünya düşünün. 4 yaşından 16 yaşına kadar gelecekteki yaşamlarına hazırlanıyorlar. Onlar için en önemli şey dereceleri.Tabi bu dereceleri tamamen kiloları, güzellikleri, ve ideal eş kavramlarını karşılamalarıyla ilgili. Kıyasıya rekabetin olduğu bu dünyadan başka bildikleri hiçbir dünya yok. Dünyayı erkekler yönetiyor ve onlardan istenen tek şey kurallara itaat etmeleri. Her yıl doğan erkek sayısının 3 katı kadar kız çocuk üretiliyor ve kızlar eğer şanslılar! ise varislerden birinin eşi olabiliyorlar. Ya seçilecekler, ya cariye olarak tüm varislerin isteklerini yerine getirecekler ya da bakire olarak okulda kalacaklar. Başka bir alternatifleri yok. Kitap yazım dili olarak şimdiki zamanı kullandığı için ilk başta biraz adaptasyon sorunu çektim. Nedense bir türlü sevemiyorum bu dili. Ama sonra alıştım ve o kadar da gözüme batmadı. Kitaba başlamadan önce beklentim fazlasıyla yüksek olduğu için bittiği an anlamsız bir şekilde hayal kırıklığı yaşadım. Tahminim nedense bir isyan, başkaldırı ve köklü bir değişim olacağı yönündeydi çünkü. Ama ne yazık ki olmadı. Kitabın ruhuna uygun olarak olaylar durağan bir şekilde sırasıyla ilerledi. Gerçekliği kurguyla harmanlanan çarpıcı ve farklı bir kitaptı. Özellikle kadınların ve genç kızlarımızın okumasını tavsiye ediyorum. Umarım hiçbir zaman kitaptaki gibi bir dünya ile karşılaşmayız.