2019 16. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2019 16:05
Din eğitiminde çok fazla çalışılmamış bir konu!!! Alman bir psikolog tarafından literatüre girmiş.. Almanca “bir hissetmek” kelimesinden geliyor. Ama bildiğimiz anlamıyla empati; bir insanın, karşısındakinin duygularını kendisini onun yerine koyarak anlamaya çalışmasıdır. Empatinin denklik olan kişilerle yapılacağından bahşediyor.. Allah’ın Kuran’da bahsettiği kıssalardan ders çıkarıp kendimizi o olayları yaşayan insanlar yerine koymamız içindir.. bu kıssa yaşanırken orada olsaydım ben nasıl davranırdım? Ne yapardım? Gibi sorularla empati kur diyor Allah sana.. Empatik süreç şu şekilde ilerler karşındakini anla oku dinle sonra onunla kendi aranda bir köprü kur ve onayla hak ver örnek al ya da ders çıkar.. Peygamberimiz Kuran’daki teorik empatiyi pratikte hayata geçiren yegane örneğimizdir. Herkesin bildiği “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi komşunu arkadaşını sıra arkadaşını ülkelerin durumlarını anla göz ardı etmedir.. açlıktan kasıt sadece bildiğimiz anlamı değil de insani ihtiyaçlar sevmek sevilmek takdir görmek anlaşılmak olarak da anla. Yatan dan kasıt ise vurdumduymaz tavır sergilemektir. Böyle değil duydun kafa yor yerine koy ve çaba göster ne yaparım diye düşün!!!!!! EMPATİ İSLAM DA İSAR KAVRAMI İLE GEÇİYOR. KENDİNDEN ÖNCE BAŞKASINI DÜŞÜNMEK!!! KISACASI EMPATİ CANDIR!!!
İslami Bir Değer EmpatiMuhammed Altun · Ark Kitapları · 201720 okunma