2019 17. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2019 22:46
#kitapyorum #çalınanhayatlar #wolfgangbauer #2019-18.kitap #sergenözhan çevirmen #sayfasayısı 183 Afrikanın bir ülkesi Nijerya elbetteki savaşların çıkmasına sebep olacak petrole sahip.hal böyle olunca suriye dede gördüğümüz etnik gurupların bir benzeride bu ülkede hükümranlığını sürmektedir.bunların başında da Boko haram (batılı eğitim haramdır )gelir.yazarımız olayları yerinde araştırarak ve hatta akabinde binbir zorlukla örgütten bir şekilde kaçmayı başarmış kişiler ki tabii bunlar kadın ( 9-10 yaşında olsada ) zar zor ikna edilerek yapılan görüşmeler ile hayatlarını kaleme almış.Bazı yerlerde sinirinizin tavan yapması içten bile değil.Ancak ortada dünyanın bu bolgesinde de bir trajedinin yaşandığını bilmemiz gerekiyor.siyasetćiler hep bildiğimiz gibi rüşvet ,yolsuzluk gibi nedenler ile koca bir ülkeyi sahipsiz bırakıyorlar.eğitim herzaman olduģu gibi en büyük sorunların nedeni.cahil kalsın istiyorlar halkı. Afganistanda taliban Suriyede işid Nijeryada boko haram Bunların yaptıklarına bizde sessiz kalırsak onlardan farksız oluruz.insanlık dışı muameleler hep kız çocukları ve kadınlara Dünyanın bu bölgesinde yaşayan kadınlarada tez elden huzur diliyorum.kitapla ve huzurla kalınız.
Çalınan HayatlarWolfgang Bauer · Kor Kitap · 201844 okunma