Çürük Vişne
2019 1. kitabı
Çürük Vişne... Nasıl anlatsam ki bu romanı bilemiyorum? Başta herkesin uzak bakabileceği bir kitap: sebebi Wattpad. Ancak şu bir gerçek ki Emine Tavuz günümüz onlarca yazarı kalemiyle mat eder. O kadar güzel-derin-keskin bir betimlemesi var ki, insan okudukça bazı zamanlarda sanki sıcacık bir kumsalda yürüyor huzuru yaşıyor, bazı zamanlarda ise bıçak altında yatıyormuş gibi gergin hissediyor; yani Emine Tavuz cümleleriyle okuyucularının duygularına çok güzel hükmediyor ve benim onlarca okuduğum dünyaca ünlü -tecrübeli- yazarlardan alamadığım tadı bana veren genç bir yazar, Allah vergisi bir yeteneğe sahip kendisi. Şimdi ise kitabına geçelim; ÇÜRÜK VİŞNE... Evet romanı sonlarına kadar okumamış arkadaşlar ilk ciltlerini okuduğu için "klişe" yorumu yapmış olabilirler ancak Çürük Vişne bir klişe değil bir klasik hiç değil. Kitap ilerledikçe aslında kurgusunun ne kadar derinden olduğunu anlıyor ve kitabın bir aşk kitabı olmasından çok bir psikolojik gerilim kitabı olduğunu fark ediyorsunuz, işte onu fark ettiğiniz an klişe sözü söylemek çok büyük bir haksızlık olur Çürük Vişne'ye. Kesinlikle yetişkin kitabı çünkü içindeki betimlemeleri, psikolojik tahlilleri veya cinsel temasın yoğun olduğu sahneleri ancak olgun bir zihin kaldırabilir ve anlamlandırabilir. Okuduğum ve gerçekten büyük bir hayranlıkla zihnime yerleşen nadir romanlardan. Nasıl söylesem... Sanki, karakterleri zihnimde yaşıyor, bir ruhlara sahipler, kitap öyle bir bütünleştirici ki. Esila ve Asrın'ın sevdası herkesin kaldırabileceği bir aşk hikayesi de değil. Özellikle de Asrın Karavaris şimdiye kadar soluksuz okuduğum ve aşık olduğum tek erkek kahraman. Ama söylemeden geçemeyeceğim Wattpad platformunda Emine Tavuz'un diğer kurgularıda muazzam özellikle yeni kurgusu Kimsesizler Matemi şimdiden kalbimi fena çaldı, neyse romanımıza dönelim. Bence Çürük Vişne'yi okumak insanlar için büyük bir şans, tabi ki böyle düşünmeyen kitle de olabilir ki zaten var(!) ancak onlarda Çürük Vişne'nin ruhunu anlayamamış, kurgusunu kavrayamamış ve Asrın'ı tanıyamamış bir kitledir. "Çürük Vişne sadece bir kitap değil büyük bir ah." -Emine Tavuz.
Çürük Vişne - VecaEmine Tavuz · Epsilon Yayınevi · 20182,140 okunma