2019 15. kitabı
Okunma: 20 Mart 2019 16:11
Başından sonuna tahmin edebildigim bir kitap oldu. Herhalde inceliği nedeniyle kitabi hemen bitirdigim icin vermeye çaliştigi duygu atmosferine giremedim. Lennie yumuşak seylere dokunmayi seven, aklı geriden gelen ve inanılmaz guçlü bir karakter. Bu yüzden de dokunduğu şeyleri (fareler gibi) gücünün farkında olmadiğı icin öldürüyor. Kitabın tamamı Lennie'nin bu özelliği üzerine kurulmuş ve aralarda ırkçılığın, yaşlanmanın, engelliliğin insanı yalnizliga ve ögrenilmis caresizliğe sürüklediği konu alınmış. Ve tabiki hayallere sık sık yer verilerek insanın hayalleri sayesinde yaşama tutunduğuna değinilmiş. Dönemine gore bir baş yapıt fakat bir "Sefiller" bir "Suç ve Ceza" değildi benim için.
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,4bin okunma
Ben çok beğeni ile okudum ancak bana da bir romandan çok hikaye kitabını çağrıştırdı. Düşününce olacakları tahmin etmek zor değil haklısınız. Lennie'nin dostunun aklına gelen herşey zaten başlarına gelmektedir.
Çok haklısınız tam bir hikâye tadında gibiydi. Ozellikle hayalleri konusunda yinelemeleri oldukça fazlaydı.