2019 10. kitabı
Okunma: 25 Mart 2019 18:15
Kitap, 1910 yılında Halley yıldızının dünyaya çarpacağı ve dünyayı yakıp yıkacağı iddialarına karşı yazarın bu durumu komediye çevirmesinden oluşuyor diyebiliriz. Kitaptaki olaylar da bu şekilde ilerliyor. Halley yıldızının dünyaya çarpacağını duyan milleti bir korku bir telaş bir merak alıyor ve İrfan adındaki okumuş tahsilli olan gençte bunun üzerine halka bir konferans vereceğini duyuruyor ve konusu bu şekilde ilerliyor. Kitabın ilk bölümünü ben çok komik buldum açıkçası beni eğlendirdi sonralarının da böyle olacağını düşündüm lakin böyle oldu diyemem sonraki bölümlerde uzun bir müddet İrfanın konferans konuşmalarına yer verilmişti ve bu beni biraz sıktı sonrasında ise gelen gizli mektupla birlikte İrfan beyin dikkati artık başka noktalara yani mektubun sahibine doğru kaymaya başladı ve olaylar bu mektuplaşmalarla devam etti bu kısımlar için de iyi diyebilirim. Kitabı genel itibarıyla iyi buldum fakat konferans konuşmalarının olduğu kısım hariç ki orası da bir hayli uzundu... Yazar zamanın iddialarına karşı durum komedisi tarzında eserini yazmış son sözünde de bunu tescillemiş diyebiliriz.
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Everest Yayınları · 201525,7bin okunma