2019 10. kitabı
Okunma: 27 Mart 2019 22:39
Yazarın okuduğum ilk kitabı . Sakin dingin bir dili var . Hızlıca okuyup bitirilecek bir eser . Leonardo Milano’daki Santa Maria delle Grazie manastırının yemekhanesi icin “son akşam yemeği “ tablosunu yapar. Fakat yaptigi sadece resim sanatı değildir . Yapacağı başyapıtın kendi adıyla yaşayıp adeta nefes alması icin resimdeki kişilerin özelliklerine uygun portre arar. İşte leonardo’nun Yahuda’si bunu konu alıyor . Leonarda eserini tamamlamak üzeredir ama aradığı Yahuda’yi bir turlu bulamaz . Bu sırada sehre gelen Bohemyali Alman tüccar , eski bir borcu tahsil etmek ister . Ve şehirde gördüğü bir kıza asık olur ,Nicola. Borcunu alacağı kişinin Nicola’nin babası olduğunu öğrenen Alman tüccar nicola’yi terk eder ve kurnaz bir oyunla tahsil edeceği 17 Venedik dukasini alır . Oynadığı bu hain oyunun sonunda Leonardo’nun aradığı yahuda bulunmuş olur.Yillar geçtikten sonra Milano’ya dönen tüccar , insanların öfkeli bakışlarıyla karışılacak ve kendisine verilen cezayı ağır bir şekilde ödeyecektir .
Leonardo'nun Yahuda'sıLeo Perutz · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20183,048 okunma