···Okunma: 29 Mart 2019 08:00 Dünya üzerinde yaşayan her kadının yaşadığı, küçükken öğretilen davranışların aslında ne kadar erkek egemenliğine hizmet ettiğinin yazıya dökülmüş hali. Yazar kız çocuğu dünyaya getiren arkadaşı için bir mektup yazar ve bu mektupta anlatmak istediklerini maddeleştirir. İşte kızınıza aslında varoluşunun sebeplerini, hayatta kendi değerini ve sorumluluklarının erkekler ile eşit olduğunu, oğlunuza ise kadınlar ile aralarında bir fark olmadığını nasıl anlatmanız gerektiğini söylüyor kitap. Her sayfası alıntılanabilecek düzeyde doğru, bizden. Her kadının bu kitabı okumasını isterim. Mutlaka kendine dayatılan davranışlardan ve öğretilenlerden çok şey bulacaklar. Nijerya'da kadın olmak yahut Türkiye'de kadın olmak hatta Amerika'da kadın olmak gerçekten hiçbir fark yok. Harika bir kitaptı. Çocuğunuzu "toplumsal cinsiyet rolleri"'nden sıyırmak istiyorsanız ve nasıl yaparım diye düşünüyorsanız işte rehber burada. Chimamanda Ngozi Adichie harika bir kadın. TEDx konuşmasını da bulursanız izlemenizi tavsiye ederim.