Televizyon dizisindeki zekice yazılmış diyaloglar ve espriler onu, benim gözümde diğer dizilerden fersah fersah öteye koyardı. Hala arada açıp izlerim bölümlerini ancakbazı bölümleri yüklenmemişti Google'da ararken Atilla Atalay'ı gördüm. İşte bu güzel kitap ve yazarla tanışmam böyle oldu.
Sıdıka'yla birlikte birkaç saatliğine 90'lara gidebilirsiniz. Bu kitap, o özlediğimiz yıllardaki toplumda infial yaratan olaylar, yeni yüzyılla birlikte geride bıraktığımız gelenekler ve yaşantı, toplumun dinamikleri olsun birçok konuda hem bizi fikir sahibi edecek(hatırlatacak) hem de o zamanın mizahını gözler önüne serecektir.
Öpücük Balığı kadın erkek ilişkilerinde bile bile düşülen hatalara parmak basılmış. İyi bir gözlem var burada.
Son olarak Fabrıka beni çok duygulandıran bir yazıydı. Atilla Atalay gibi benim de ailemde Karabük Demir Çelik Fabrikasında çalışmış kişiler var. Fabrikada çalışan kişilerin ailelerinin psikolojileri olsun, Karabük tasvirleri olsun, yöre ağzını ustaca kullanması olsun tanıdık bir şeyler bulmak beni sevindirdi.
Özetle kahkahalar atarak başladığım, gözlerim dolu dolu bitirdiğim bir kitap oldu. Kalemi çok güçlü bir yazar ve kesinlikle diğer kitaplarını okuyacağım ve bu kitabını tavsiye ederim.