Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 16 Şubat 2019 02:06 #Spoiler icerebilir
Beklentilerimin çok çok altında kalan bir eser hüsrana uğradım desem yeridirÇocuklarin yaşantısından çok deneyi yapan doktorun savunmasi veya bahanesi daha kayda değer bir durumdu üzerinde daha fazla durulabilirdi..okunmalı tavsiye ederim tabii ki de🤗🤗
Konusu,
Rachel ve Sam iki kardeştir aralarında iki yaş vardır bir gün anneleri eşinin kendini aldattığını öğrenir ve evde kagva çıkar anne ölür ve baba kaçar. Iki çocuk Yahudi Sığınma evlerine gönderilir ama ayrı yerlere.Mildred Solomon adında hırslı bir doktor Rachel ile birlikte sekiz çocuğa radyoaktif ışınlarına da maruz kalınan bir takım tıbbı deneyler uygular üstelik hasta da degillerdir. Rachel belli bir süre sığınma evin de kalır ve kaçar uğraşır çalışır çabalar ve aradan yıllar geçer Yaşlı Yahudiler Sığınma evine hemşire olur ve görev yaptığı sıra da ölümcül hastalar koğuşuna Dr. Solomon kanser hastası olarak gelir ancak Rachel'in düşünceleri farklıdır. Gerisini kitabımıza bırakalım yine biraz spoiler verdim zaten🤗
Yorumum,
Büyük beklentiler içinde başlayıp hayal kırıklığı ile biten bir kitap. Başlangıçta acı ve hüzünle başlayan kitabımız ilerleyen sayfaları merak ettiriyor ancak hiçte beklendiği gibi geçmiyor acı var ama sadece deneyler esnasında olanlar ki onların da betimlemeleri çok iyi değil çok acı çektiren deneyler gibi değildi(üzerinde deney mi yapıldı diye soranlar olabilir başka kitaplar da acı net şekilde anlatilabiliyor bunu okuyucu hissediyor nerdeyse yazar farkı olabilir mutlaka🤔) sadece bıraktığı kalıcı hasar sorun yaratabilir ama o da tedavi edilebilir bir hastalık.
Bunlar harici sığınma evinde geçen günler öyle bir anlatılmış ki bal dök yala ben bile gitmek istedim herkes çok iyi kötü olan hiç birşey yok düzen tertip harikaydı ve kitaba çok uygun olmamış hatta bir ara Rachel' de pişman oldu zaten
Tarihsel açıdan da yetersizdi Yahudi propagandası hissedilmiyor değildi bilgi azlığı vardı tıbbi konulardan biraz daha bahsedilebilirdi Sanki Rachel'in başından geçen sıradan anılar gibi olmuş ve olmamış bence Her gittiği yerde işi rast gitti bence döneme göre abartılı.
(Not olarak en son Rachel sığınma evine dönerken resim eşya dolu sandık vardı adam ve torunu zor taşımıştı trenden indi gezdi sandık orada gitti o kadar önemliydi sandıktan bahsetmedi yazar üzüldüm hatırlayanlar yoruma yazsin)