Ayyaş bir sigara yaktı, bir kadeh rakı koydu, hava sıcak, çarptı tabii.. Kalktı Muş ve Van’ı Ruslardan temizledi. Bir kadeh daha vapurda sanıyor kendini hoopp Samsun’a gitti kafa. Amasya’da Erzurum’da Sivas’ta kongreler. Bir de Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu ikinci kadeh bitmeden. Kafa çakır tabii Başkomutan oldu Kalktı ayağa tokatla denize döktü Yunan’ı. Gaza geldi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Kafa gitti tabii, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Saltanat kalkacak, Halifelik bitti, Kadın-erkek eşit, Şapkasız çıkmam abi, Tekke zaviye hikaye, SOY adın olacak, – Dur Ata’m yapma! Derken Geometri kitabı yazmış ayyaş ama daha bitmedi. Türk dili, Türk harfi, Türk tarih kurumu, Ankara Hukuk, Merinos Halı, (Meze bitti o ara deniz börülcesi istedi ayyaş) Sümerbank, Chp,
Bu yorum görüntülenemiyor
Anlamamda sıkıntı yok anlam tamam da kullanılan ayyaş kelimesi olumsuz anlamlı bir sözcüktür hakaret olarak algılarız toplumca. Yanılıyor muyum?
Batuhan Yiğit
Bence ne anlatılmak istediğini tekrardan düşün realist olmanı istiyorum.
Neyi nasıl yapmak istiyorsanız yapıyorsunuz bence bu doğru değil. İroni yaptığınızın da farkındayım. Ama Mustafa Kemal ATATÜRK gibi dahi bir lider, Cumhuriyetimizin kurucusu hakkında böyle bir ifade inanın hiç hoş değil. Belki de sevgimizi göstermeyi öğrenemedik ve öğretemedik. Bir eğitimci olarak utanıyorum.
Batuhan Yiğit
Bu iletide ne anladınız sormak istiyorum?
Ben de acaba siz de mi düşmansınız Atatürk’e diye bir düşünce gelmişti ki en sondaki cümleleri okudum dedim tamam çok şükür
Ve o ayyaş ve dedikleri adam gibi adamın sarhoşken kurduğu devleti ayık kafaya yönetemediler...
Tek kelimeyle mükemmel 👏👏 Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi
Bu yorum görüntülenemiyor