Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 30 Nisan 2019 19:38 Lise yıllarımda okumuştum adını çok duyduğum için. Fakat yeni baskısını görünce içimde tekrar bir okuma isteği kabardı. Dönemine göre oldukça başarılı sayılan bir roman. Türk edebiyatının roman kariyerinin de bir öncüsü aynı zamanda. Güzeller güzeli Fitnat ve bir o kadar da yakışıklı Talat. Dönemin kadın erkek ilişkileri evlilik hayatları evliliğe giden yoldaki telaşları halleri çok güzel anlatılmış. Aynı zamanda sosyal bir roman. Talat’ın o döneme göre yaptığı aslında deli cesareti olarak adlandırabileceğimiz bir durum. Ama aynı zamanda nasıl bir fedakarlık yaptığının da çok güzel bir kanıtı. Okurken mutlu son bekliyorsunuz. Ben daha önce okuduğum için sadece sona giden yolda romanın tadını çıkarmak istedim. Mutsuz son bile anca böyle güzel anlatılabilirdi. Keşke olmasaydı diye sorgulama hakkını bile bulamıyorsunuz. Herkesin hayatının bir döneminde edebiyatımızın temel taşı olan temeli olan bu romanı okuması gerektiğini düşünüyorum. Oldukça sade şuanki romanlara bakıldığında hatta belki biraz acemice. Ama okurken unutulmamalı ki bu koskoca bir Türk edebiyatının başlangıcı ve kendi dönemiyle kendi şartlarıyla yargılanıp kıyaslandığında oldukça başarılı. Zaten incecik bir roman. Akıcı ve konu olarakta sıkıcı değil. Elinize aldığınıza kısa bir zaman içinde bitebilir. Eğer varsa eski eserlere karşı önyargınız bu romanlada o önyargıyı aşabilirsiniz diye düşünüyorum.