2019 10. kitabı
Okunma: 13 Mart 2019 16:47
Osman Balcıgil, şüphesiz okuduğum en iyi biyografi yazarı. Eserlerini biyografik roman şeklinde yazıyor ve bu şekilde okuyucu hem bilgi hem de keyif alıyor. Hepinizin bildiği "Yeşil Mürekkep" kitabında da Sabahattin Ali'nin hayatını inanılmaz akıcı bir şekilde anlatıyordu, onu da şiddetle tavsiye ederim. Karanlık Oda'ya gelirsek, yazarımız soluk kırmızı ışıklı bir odada "delikanlım" diye hitap ettiği Deniz ile karşı karşıya, sabaha kadar geçmişi değerlendiriyor. Yazar sorular yöneltirken boğazı düğümleniyor, okurken de aynı şeyi ben yaşadım.. Kitabı okumadan önce yine 60'larda yaşanan siyasi olaylar hakkında biraz bilgi sahibi olmanız lazım, ben bu konularda defalarca okumuş olmama rağmen asla sıkmadı ve birçok şey daha öğrendim. Yazar aslında Deniz'in verdiği cevaplarla kendi düşüncelerini bize sunuyor ve yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyor, size de katkısı olur diye düşünüyorum. Ayrıca kitaptaki illüstrasyonlar (resimler) da eklenince çok güzel bir şaheser çıkmış ortaya. Okumanızı tavsiye ederim.
Karanlık OdaOsman Balcıgil · Kara Karga Yayınları · 2018982 okunma