2019 25. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2019 14:04
Aslında kitaptaki baş rolleri Nehlydov ve Katyuşa diye düşünmüştüm,lakin yanılmışım, Katyuşa belli bir yere kadar geliyor, belki yardımcı başrol olabilir. Gerçi kitabın sonunun böyle biteceğini de düşünmemiştim, lakin romantik bir son Tolstoy'un kitaplarında pek yok anladığım kadarıyla. Tolstoy'un bir kaç kitabını okumuştum, bence bu kitap daha bir baş yapıt. Neden mi? Çünkü; kitabın içeriği öylesine geniş ki, hem edebiyatçılar, hem de hukukçuların okuması gerek bence. Kitaptaki konular özetle; yazarın kitabı yazdığı yılın; hukuki, siyasi, sosyal,askeri... durumları kitapta belirtilmiş. Kitaba yansımış. Kitapta o dönem ki müzikten, müzisyenlerden de bahsediyor. Kitabın sonuna gelirken dini dört büyük kitaptan birinden de alıntı mevcut. Yazar yaşadığı dönemin hapishane koşullarına da kitabında yer veriyor. O zamanlar da suçlular nasıl yargılanıyor, başlarına neler geliyor, hangi şartlarda hapishanede kalıyorlar gibi konulara ışık tutuyor. Kitabın içeriğinde bulunduğu dönemde sürgün cezası olduğunu da görmüş oluyoruz.
DirilişLev Tolstoy · Şule Yayınları · 201321,6bin okunma