Ataması yapılmayan öğretmen yaşamına son verdi
Kastamonu'nun Merkez Hisarardı mahallesinde, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu'nun, arefe günü kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi. Kastamonu'da, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni Kevser Abdülkadiroğlu intihar etti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu olan 21 yaşındaki Abdülkadiroğlu’nun kesin intihar nedeni bilinmiyor. Ancak CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, genç öğretmenin ölümüne ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Yok başka cehennem yaşıyoruz işte! Kevser ataması yapılmayan öğretmen kardeşimizdi. Küçükken heyecanından uyuyamadığı arife gecesinde intihar ederek yaşamına son verdi. Bu intiharın sorumlusu Kevser gibi yüzlerce kardeşimizin hayallerini ellerinden alanlardır. Unutmayacağız!” ​Abdülkadiroğlu’nun cenazesi dün Merkez’e bağlı Kaşçılar Köyü’nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenazesinin ardından toprağa verildi
Geçen yaşanan elim ölümlerde olduğu gibi, az sonra bir AK trol çıkar ve oh oldu, canına kıymasaydı, Allah'ın verdiği canı vs. vs. diye zırva twitleri atar ya da atarlar. Ne de olsa kimse kimsenin derdini anlamaz şu mübarek aylarda. Dilerim, Allah bu tür zihniyette olan tüm karakter ve kişilik yoksunu insanların belasını verir de, bizler de artık böylesi üzücü olayları okumayız haberlerde. 😑😑😑
Bu yorum görüntülenemiyor
Ülkenin bir yarısı işsizlikle kıvranırken, diğer yarısı torpille işe giriyor. Bunlara karşı yeni bir düzenleme isteneceğine hâlâ kalkıp yıllardır atanamayanlar var onlar da mı intihar etsin diye talihsiz yazılar okuyorum. Üstelik olaya değil yaşa bakılıyor ne yani 21 değil de 35 olsa intiharı daha mı makul gelecekti size? Bu işsizlik yüzünden gerçekleşen ilk intihar değil üstelik. Kendini diri diri yakanlar var. Lütfen artık o pembiş gözlüklerinizi çıkarın. Sağda solda şu üniversiteyi açtık bu üniversitesiyi yaptık diye gerinirken, okul bitene kadar tomarla para harcanırken, her sınava yüzlerce lira başvuru parası verilirken her şey güllük gülistanlık ama iş atamalara gelince kimse ortalıkta yok. Madem sonuç yok neden bu kadar üniversite, neden bu kadar para, emek, stres... Ülkecek böyleyiz zaten bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundayız. Asla birbirimize destek çıkmayız ta kii hep birlikte batana kadar. Sorun siyasi değil diyenler de şu videoyu izlesin. youtu.be/cGxdZf9vm8w
21 yaşında "ataması olmamış" gencecik bir can... neden herşeyden siyasi rant sağlanmaya çalışılır bu ülkede.. bunu herhangi bir parti için söylemiyorum, maalesef dönen hep bu her yerde. 21 yaşında belki daha yeni mezun.. Bu ülkede eğitim fakultesini bitirip de kim hemen atanmış? Herkes atanmış da bu çocuğumuz mu açıkta kalmış? Arkadaşım 35 yaşında aldı öğretmenliğini. Kaç kere kpss ye girdi, vekil öğretmenlikler, ucretliler... neler yaşadığını ben bilirim. Nelerden döndüğünü de.. Çocuğun kim bilir başka ne sorunları vardı. İnsanın kendini çaresiz hissettiği durumda bir cinnet hali ile neler yapabildiğine sağolsun mesleğim boyunca şahit oldum. Olayları gerçekliği ile değerlendirmek lazım. Sözüm olaya değil, yanlış anlaşılmasın. Bunu bu şekilde kim lanse ederse sözüm onadır. Allah taksiratını affetsin. Hayatta hiçbir şey kendi canına kıymaya değmez.
Bu yorum görüntülenemiyor
21 yaşında bir lisans mezunu intihar ediyorsa bunun hükümetle ya da siyasetle hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum, 'ataması yapılmayan' kısmı bence ölü üzerinden tezini güçlendirme ve bu nedenle saygısızlık.