2019 55. kitabı
"mehdix olasılık teorisi". turgay güler'in 2006 tarihli kitabı. bu tür kitaplara "sırlı siyasi kurgu roman" da diyebiliriz. metal fırtına serisinin 2004 yılında çıktığını düşünürsek, o dönemde böyle bir rüzgarın estiğini görmek mümkün. kitabın kapağında "sıradışı üçleme serisinin 1. kitabı" diye not düşülmüş. edebi olarak fazla değerlendirmeyeceğim ama metal fırtına yazarlarından daha iyi olduğu söylenebilir. tabi bunda yazarın gazeteci kimliği önemli bir faktör olsa gerek. konusu aslında şu an dahi gündemde olan "mehdi çağı" ile ilgili. yazar zaten bu tür metafizik konularda araştırmalar yaptığı için içinde bazı ilginç bilgiler de mevcut. 2020 yılında bir türk komutanına bazı mehdi sırları veriliyor. böylece israili amerikası avrupası bilimum küfür sistemleri hizaya geliyor. kitap olduça akıcı ve zevkli. ben bir gecede bitirdim. aksiyon ve heyecan da mevcut. ama bazı konuları çok kısa ve acele geçmiş. birkaç yerde "yahu böyle önemli bir olayı nasıl tek cümleyle geçiştirirsin" diye kızdım. aslında 250 sayfa yerine 1000 sayfa bile olsa kendini okuturdu. zira içinde bolca malzeme var. bu tür kitapların bence en önemli özelliği okuyucuya bir vizyon katmaları. yoksa hikaye olarak okuyup geçmek anlamsız. bu yüzden kitap komplo teorisi değil. ayrıca paşanın mehdi olduğunu değil, olmadığını söylüyor aslında. kitabı daha iyi anlamak için bazı metafizik konuları bilmek lazım! meraklısı okusun. meraklısı olmayana da önemli bilgiler var tabi.
MehdixTurgay Güler · Hayat Yayınları · 20131,040 okunma