2019 49. kitabı
bu seriye en baştan beri edebi açıdan yetersiz olduğu yönünde haklı eleştiriler var. bu kitapta da aynı sorun devam ediyor. lakin seriyi edebiyat eseri olarak okumamak lazım. kitap roman olarak tanıtılıyor. ama tasvirler zayıf. kurgu akıllıca değil. bazı ufak kurgu hatalarını ise es geçiyorum. ben olsam roman demeye çekinirdim. ben seriyi daha çok macera olarak değerlendiriyorum. ülkemiz üzerinde uluslar arası komplolarla dolu bir macera serisi. zaten kitabın yurtdışında da ses getirmesinin nedeni abd'ye ait birtakım askeri sırları ifşa etmesi. bu sayıda ülkemiz büyük bir elektronik saldırıya uğruyor. ulusal elektrik kesintileri, iletişimin tamamen durması, her yerde başlayan yangınlar... başrollerde tayyip erdoğan, hakan fidan gibi isimler var. genel olarak filmlerdeki gibi birbirinden ayrı karakterleri, bir biriyle hiç bağlamadan işlemiş. diğer yandan ülkemizin birtakım gizli güçleri uyanıyor. macera kitabı olarak tavsiye ederim. ama bence seriyi başından okumak daha hoş olur. kitabın bir özelliği de 15 temmuz'dan 1 ay önce çıkmış olması. tevafuk deyip geçelim. bir oturuşta bitirilebilecek heyecanlı ve akıcı bir macera.
Metal Fırtına 7 - Ateş KapanıBurak Turna · Profil Yayıncılık · 2016214 okunma