2019 47. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2019 12:55
~Suzan Defter | Ayfer Tunç~ Suzan Defter adeta Bir Edip Cansever şiirinin hikayesi gibiydi. Derin bir üzünçle, çaresiz bir yalnızlıkla yazılmış hissettirdi. Sayfa düzeni okuduğum kitaplar arasında ilk kez karşılaştığım bir kurguyla yazılmıştı. Kitapta aynı anı paylaşan iki kişinin farklı günlüklerde yer alışını , iki farklı yaşamın bir başkasının gözünde nasıl gözüktüğüne tanık oluyorsunuz. Kitaptan Alıntılar İnsan gençliğini aşka vermezse, gençlik neye yarar? Eski bir şiir kadar hüzünlü olmak istiyorum sadece Ayrılık; gidenin ,kalanın kucağında bir kucak kor bırakmasıdır. İnsan kendini bile bir başkasını severek sevebilir ancak Kadın gidince evin dokusu bozulur, susuz kalmış çiçeği benzer, solar. Küçük şeylerin izi silinir. Eşyanın dili tutulur ev sağırlaşır. Okyanusun içinde kendi soluğunu tüketerek kaybolan bir denizaltıdır ev, canlılar geçer pencerenin önünden su götürür yeryüzünü. Bir ev nedir? diye düşündüm: kardan yağmurdan korur insanı, penceresi vardır dışarıya bakarsın, ama dışarıda değilsin hem hayata aitsin hem kendi fanusundasın. Yine de bir ev nedir? Ama içimi acıtan bir şey var artık kısa ve keskin yara gibi gülüşlerinde.. Her bilgi yalnızlığımı artırıyor Uyuklamak parça parça ölmek uyumaksa yekpare ölüm Bir kadın birden bire günlük tutmaya başlamışsa ya aşık olmuştur ya terk edilmiştir Ayrılmak bir solucanın ikiye bölünmesi gibidir,her iki parça ayrı ayrı yaşamaya devam eder, bir zamanlar tek parça değilmiş gibi, tanımaz birbirini parçalar.
Suzan DefterAyfer Tunç · Can Yayınları · 202520,1bin okunma