Gönderi

Hz.Muhammed'in Mal Varlığı
Muhammed, "Veda Haccı"nda "YÜZ DEVE KURBAN" olarak sunmuştu. Bunlardan büyük bir kesimini de kendi eliyle kesmişti.Kalanını, damadı Ali'ye kestirmişti. Muhammed'in "yüz deve kurban" edebilmiş olması, servetinin büyüklüğünü de ortaya koyuyor. Yahudilerden elde ettiği "ganimet" olarak çokça ve çok önemli hurmalıkları da olan Muhammed, çok da yoksul tanıtılır.
Din
·
12 Gösterim
2 Yorum
Ganimet topluluğu idare edenin yönetimindedir ve nasıl paylaştırılacagı Allah tarafından belirtilmiştir. Bu da pek tabiidir. Açık aramak isteyen peygamberin ganimetleri nereye sarf ettiğine baksın. Yarım yamalak okunulan bilgilerle fikir sahibi olmaya kalkışılırsa yazarın hazin sonunun kişiye isabet etmemesi imkansızdır. Fikrin de bir namusu vardır!
Sana savaş-ganimetlerini sorarlar. De ki: "Ganimetler Allah'ın ve Resûlündür. ( Enfal /1) Burada Muhammed'e tek bir hakaret veya iftira yoktur. Zaten Kur'an da yağmalama ve malalra el koyma açıkça vardır. Bunla doğru olarak da Muhammed'in zengin olması kötü veya saklanılacak birşey değildir.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.