Hz. Muhammed’e Tebük seferi dönüşü, en yakın arkadaşları tarafından suikast girişiminde bulunuluyor. Suikast girişiminde bulunanlar arasında; Ebubekir, osman ve ömer de var.
Pekâlâ artiz:)
Evet mevzu hadis olabilme ihtimali var lakin konuyu bu şekilde aktarılmasını doğru bulmadım hocam ;nihai olarak Hazreti Ebubekir ,Hz Osman Hz.Ömer Hz.Ali islamı bildikten sonra her zman efendimizin yanında olmuş sahabilerimizdir .Allah onlardan olsun * Islami tam olarak bilmeyen hadis kitaplarimizdan henuz okumamis ogrenmemis birisi okudugunda durum farkli anlasilabileceginden yazınızı doğru bulmadım bunu belirtmek isterim ".
Mahsun Gez
Üslubunuza dikkat etmediğiniz için size muhatap olarak almıyorum uğur böcüğü.
Yanlış biliyorsunuz hocam konuyu islam ansiklobedisinden okuyun lütfen *Asker sayısının çokluğu dolayısıyla binek vb. ihtiyaçların temininde karşılaşılan zorluklar ve kıtlık yüzünden Resûl-i Ekrem ashaptan yardım istedi. Hz. Ebû Bekir malının tamamını, Hz. Ömer yarısını getirdi. Ancak en büyük yardımı Hz. Osman yaptı; 300 deve ile 1000 dinar verdi; onun ordunun üçte birini donattığı da rivayet edilir (Müsned, IV, 75)___ Tebük dönüşünde bir grup münafık Resûl-i Ekrem’e suikast düzenlemek için hazırlık yaptı. Bunu farkeden Hz. Peygamber, Huzeyfe b. Yemân’ı onların üzerine gönderdi. Huzeyfe’nin geldiğini gören münafıklar tuzaklarının Allah tarafından Hz. Muhammed’e haber verildiğini anlayıp kaçtılar ve askerin içine karıştılar. Resûlullah’ın, isimlerini Huzeyfe’ye açıkladığı on iki münafığın suikast teşebbüsüne Kur’an’da işaret edilir (et-Tevbe 9/74).
Mahsun Gez
İbni Hazm’ın “Muhalla” kitabında bu durumdan bahsedilmiştir.
Niyetini bilemem kardeşim yalnızca yanlisı uyarmakla mükellefiz :) *