·184 syf.··Beğendi
···Okunma: 05 Temmuz 2019 09:30 Araba kullanırken bir anda bir yayaya çarpıyorum; hayatım alt üst oluyor. Küçük kızım lösemi oluyor, büyük kızım bacağını kırıyor. Eşim işten eve gelirken kaza geçiriyor. Babamın ölüm haberini alıyorum. Çocuklarım annesiz kalıyor. Her biri için değişen ve uzun uzun yazılan senaryolar var kafamda. Cenazelere kadar... Henüz bence çok etkisi olmuyor günlük yaşamıma çünkü hala uyuyabiliyorum, hala çocuğumu okula gönderebiliyorum, hala araba kullanabiliyorum. Ama bu kitapla tedavime başlamasaydım halim duman olurdu.
Alp hoca şemaları anlatmış. Şemalarla nasıl başa çıkabileceğimizi ve ne zaman, hangi aşamada bir terapiste ihtiyaç duyacağımızı belirtmiş. Şu anda "evham" denen şeyin açıklamasını yapabiliyorum, onun neden kaynaklandığını tam olarak bilmesem de ucuna dokundum, çeksem gelecek (: Nasıl başa çıkacağımı da az buçuk öğrendim.
Neden "biraz", "az buçuk" gibi tanımlar kullanıyorum; çünkü bu kitap en az iki kere notlar alınarak okunması, altı çizilmesi, notların ve altı çizili yerlerin özetinin çıkarılması gereken bir kitap.
Ben ilk okumamı yaptım. Yararlı olacağından eminim. Henüz yaşadığım şehirde kendime uygun bir terapist bulamadım; terapistim Alp hocam. Umarım başarabilirim.