Nedir asimilasyon- asimile ?
Hatice
Ben de Ali Şeriati'nin tanımlamasını söyleyeyim; Asimile, başka bir toplumun kültürü ve özellikleri ile aline olmuş kişidir. Avrupalıya ve entelektüele benzeyen kimsedir; yani şeklen Avrupalı ve entelektüeldir. Modern uygarlık karşısında kendini kaybetmiş olup onu taklit ediyor. Yerli ile Avrupalı arasında bir vasıta...
Hatice
Ali Şeriati şey der mesela ; bütün Avrupalıların ancak %15 i klasik senfoniden hoşlanır ama İranlıların hepsi. Hoslanmamaya kim cüret edebilir ? Niçin ? Çünkü o senfoni üstün bir zevktir (!)
Hatice
Sourdel diyalektiği, çocuk diyalektiğidir. Çocuk , annesi tarafından aşağılandığında üzülür; annesinin saldırılarından emin olmak için yine ona sığınır. İşte bu Sourdel diyalektiğidir. Üstün ırk , üstün millet hatta üstün insan kavmi , bir milleti veya bir insanı kendi güç ve otoritesi altına almak istiyorsa onu aşağılar. O kadar ki onun , dinini , imanını , kültürünü, edebiyatıni her şeyini aşağılar
Hatice
Bu taklit kölelik haline geliyor bir zaman sonra. Başkasını kendi kölen haline getirmek için önce onu kendisinin aşağı ırk ve aşağı aile olduğuna inanacak şekilde aşağılamalisin. O zaman aşağılık , onun için ürperti verici ve kötü bir şey olmak bir yana tamamen aşk , arzu dilek haline gelir . Senin kölen olur , senin efendiliğine sığınır.
kültür soykırımı