2019 8. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2019 10:06
Gerçek bir cinayet hikayesinin sanığı olan Grace Marks’a dair yazılmış bir kitap. Oldukça etkileyici diyebilirim. Yazarın da dediği gibi Grace cinayeti işleyen ve Mcdermott’ u da bu cinayetlere alet eden bir şeytan mı yoksa Mcdermott’un ölüm tehditleri sebebiyle bu cinayetlere göz yummak zorunda kalan bir kurban mı? 19. Yüzyılda kadınların toplum içindeki konumlandırılışı, bilimin daha minik bir bebek gibi yeni emeklemeye başlayışı kitapta çok güzel işlenmiş. Aslında 200 sayfaya sığabilecek bir hikayeyi, toplumun betimlenmesiyle 600 sayfaya çıkaran Atwood’un bu konuda oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Uzun bir kitap olmasına rağmen hiç sıkmadı beni ve hemen hikayenin içine daldım. Grace; tüm toplumu ikiye bölmüş masumluğu konusunda, ben bu iki kesimden onun masum olduğuna inanan tarafta yer aldım ama bunda Atwood’un bu kurmaca hikayesinin çok büyük etkisi olduğunu kabul etmeliyim. Severek ve sıkılmadan okuyacağınız bir kitap, kesinlikle tavsiye ederim
Nam-ı Diğer GraceMargaret Atwood · Doğan Kitap · 2017540 okunma
Kitabın orijinal isminde (Alias Grace) bir mini dizisi var. 6 bölümden oluşuyor. İzlemediyseniz tavsiye ederim. :)
Yaren Demiral
Evet gördüm ve listeme ekledim, çok teşekkür ederim tavsiyeniz içiin 🌺
2 puanı nereden kırdınız hocam
Yaren Demiral
Bilmem hiçbir kitaba 10/10 veremiyorum ya daha iyisi varsa ve ona haksızlık olursa diye :)