···Okunma: 30 Haziran 2019 19:30 #kitapyorumu
#MuzluPastam
Bugün sizlere şahane bir kitabın efsane yorumuyla geldim. Kurabiye tadındaki kitabı Muzlu pasta lezzetiyle sizlere sunmak istiyorum.
Destan’ın Düşleri isimli mini bir butik pastane işletiyor Destan. Finansal olarak işleri kötü gittiğinde arkadaşı Alper’in desteğiyle pasta kursu vermeye başlıyor.
İlk öğrencilerimiz Alper, Nisan, Ali Bulut, Elif ve Eylül.. Bir öğretmen edasıyla şeker hamurundan kurabiye, kapkek yapımını öğretiyor. (Bu kurs sayesinde bende azıcık birşeyler öğrendim uygulama kısmı şimdilik benden uzak dursun, yoksa zehirlenebiliriz. )
İçinde birşeyler kıpırdanıyordu Ali Bulut’un kuş gibi, kelebek gibi şeyler kanat çırpıyordu. Hissettiklerini inkar edecek bir adam değildi o daha ilk gördüğü andan beri Destan’a fena çarpılmıştı. ( Aman Allah’ım sadece kurabiye kokusu değil havada aşk kokusu da var. )
Gördüğü anda eli ayağına karışan, manasız manasız ortalıkta dolaşan bir Destan vardı artık. “Pastaneye kilit vurduklarında da Ali Bulut’un gözlerine bakacaksın?” Tanımlayamadığı duygularla mücadele etmek Destan’ı endişelendiriyordu. Çünkü Destan daha önce hiç aşık olmamıştı. ( Ne Destan aşık mı?? )
Bir de Eylül ve Giray aşkı var ki hiç sormayın. Hödük Giray’la ancak Eylül cadalozu baş edebilir.
Daha yazacak çok söz, söylenecek çok duygu var ama bence siz bu kitabı okuyup
hissetmelisiniz...
E haydi kurabiye tadında, muzlu pasta nefisliğinde ki bu kitabı okumak için davetiye mi bekliyorsunuz. ️
Dipnot: 7’den 70’e herkes okuyabilir.
Tebrikler Betül Güçlü