Seni tüm dünyaya bağlayan insanı bulduğunda bambaşka biri olursun. Daha iyi biri. Peki o kişi senden koparıldığı zaman, o zaman nasıl birine dönüşürsün? - Person of Interest
İlk başlarda nefret ve isyan dolu birine ve onu benden koparan kişilere çok acımasızca hayatlarını tıpkı bana yaptıkları gibi mahvetmeye çalışan birine, aradan çok ama çok zaman geçtiğinde ise kaderine boyun eğen, geçen süre zarfı içerisinde Allah' a isyan ettiğim günler için kalan ömrümü Allah'a tövbe ederek geçirmeye çalışan, onunla elbet bir gün belki de öteki dünyada kavuşmanın hayalini kuran ama bunlar sadece hayalde kaldığı için Dünya' da onun yokluğuna bir şekilde alışan birine dönüşürdüm herhalde .
Önceki 1 yanıtı göster
Kısmen öyle demek istediğini anladım hatta böyle bir ayet bile var kitabımızda diyor ki : " biz sizlerin kaderini kendi çabanıza bağlı kıldık" ama yine de kaderimiz önceden yazılan bir şeydir, benim fikrim şöyle kaderimize boyun eğmemeliyiz evet ama kendi şahsımız adına olacak şeylerde geçerli bence bu, zirâ birini kaybetmekten bahsediyorsak işte bu önceden yazılmış bir kaderdir . Umarım anlatabilmişimdir 🙏
Düşünce yapısı tabi, düşüncene saygı duyuyorum
Kader denen bir şeye pek inanmıyorum, kısmete inanıyorum. Eğer bana birisi gelip kısmet buymuş derse mantıklı bulurum lakin kaderim buymuş derse pek de mantıklı düşündüğünü sanmam
Rica ediyorum bayım