2019 29. kitabı
Bayağı karışık duygular içerisindeyim. Öncelikle kitabın olumsuz yanlarından bahsedeceğim. Herkesin Anna’yı kötüleme çabası, herkesin Anna’ya yüklenmesi ve birden en yakın arkadaş dediği insanların onu arkasından bıçaklaması bana çok saçma ve itici geldi. Kitapta son 70 sayfaya kadar zor dayandım. Son kulvarda artık duruşmanın sonu gelmişti ve herkes elindeki kartları tamamen ortaya dökmüştü. Kitabın sonundaki ters köşe çabası beni etkilemedi. Çabası diyorum çünkü ters köşe bile sayılmazdı. Zaten yazarda net bir şekilde ‘Katil bu!’ dememişti. Ufacık bir ipucuyla siz katili anlıyorsunuz. Ben katilin daha farklı bir kişi olmasını ya da cinayetin daha farklı ve ilginç bir nedene dayanmasını isterdim. Olayların havada kalmasını hiç sevmem ve bu kitapta öyle olması beni biraz üzdü. Olumlu yönleri ise; kitaptaki bölüm geçişleri, zaman arasındaki sıçramalar hoştu, dili akıcıydı ve çerezlik diyeceğimiz türdendi. Karakterlerden Gates’i, Lamar’ı ve Lee’yi sevdim. Kitaptaki mahkeme sahneleri hoşuma gitti. Dekker’ın saldırıları ve Anna’nın takımının onları savuşturması falan baya heyecanlıydı. Fakat sondaki hayal kırıklığımı giderecek kadar güçlü bir heyecan değildi. 8 puan verdim. Aslında daha düşük vermeyi de düşünüyordum ama kitabın pozitif yanlarına odaklanıp kitabın ne kadar sevmediğim tarafları olsa da genel olarak beğendiğime karar verdim. Eğer kafa dağıtmak istiyorsanız kitaba şans vermenizi öneririm. Gençlik maceraları, partiler, aşklar, alkoller, yalanlar ve cinayet bu kitapta bolca vardı.
Tehlikeli KızlarAbigail Haas · Yabancı Yayınları · 2017520 okunma