Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

175 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
32 saatte okudu
49 Numaralı Parçanın Nidası
49 Numaralı Parçanın NidasıThomas Pynchon
6.4/10 · 230 okunma
·
1 görüntüleme
Turhan Yıldırım okurunun profil resmi
İlk iki bölüm bitti, bunla birlikte ben de bittim. Şimdi zihni şarj etme zamanı. Joyce'dan beri bu kadar garip bir yazara ve kitaba denk gelmemiştim. Cidden çok heyecan verici.
Turhan Yıldırım okurunun profil resmi
Bakalım sen mi beni bitireceksin, yoksa ben mi seni. Sen ne değişik bir kitapsın öyle.
Turhan Yıldırım okurunun profil resmi
Thomas Amca, sen bunları yazarken neyin kafasını yaşadın acaba. Kemikler, ölüler, kemikten kömür kalemler, bir sürü savaşa atıflar: İkinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, ABD Bağımsızlık Savaşı... Sanrılar, rüyalar, gerçekler, gerçekmiş gibi görünenler... Herhalde kitabın sonunda yazar çıkıp bu yazdıklarımın tamamı saçmalıktan ibaret, size şaka yaptım diyecek ve koca bir nanikle romanı bitirecek. Neyse kaldı epi topu iki bölüm. Bu kitabı bitiremeyip de tekrar tekrar okumayı deneyenlere nazaran deli olduğum için şanslıyım galiba. Bu amcanın yaptığı atıfları, anlattıkları tüm dünyanın dahileri gelip toplanıp anlamaya çalışsa anlayamaz diye düşünüyorum. Joyce'un anlaşılması imkansız Finnegan Wakes kitabının 1939 yılında çıkardığını düşünürsek, 1933 doğumlu Thomas Amca, onun bıraktığı anlaşılmazlık çıtası arşı alaya çıkarmış. Eminim Joyce mezarında varisini bulduğu için mutluluktan kemikleri takla atıyordur. Son olarak bu kitabı okumak için siz seçmezsiniz, o sizi seçer. Amerikan Rüyasına bulanmış müthiş komplo romanına hazır mısınız?
Turhan Yıldırım okurunun profil resmi
Beşinci bölüm de bitti kaldı artık son bölüm. Bitmek bilmeyen sanrılar, sanrılar... Zihnimden yanık beyin kokusu alıyorum. Bitince herhalde buharlaşıp havaya karışacağım.
GONCA okurunun profil resmi
Fikir ve düşüncelerinizi belirtip paylaştığıniz için çok teşekkür ederim. Edebiyata bu kadar hakim olmanızdan ötürü incelemelerinizi daha bı dikkatle takip edeceğim bundan sonra.Bu arada 1k uygulaması Twitter gibi olsaydı, sayfa bildirimlerinizi aktiflestirirdim kesinlikle. Psikoloji alanında, gerek fikirleriyle gerek öneri kitaplarıyla ruhuma reçete sunan bir akdm psikolog hocam var, ALLAH razı olsun kendisinden. Sosyoloji alanında ALİ Şeriati, Cemil Meriç gibi yazarların eserlerini kendim keşfedip okumaya başladım. Felsefe alanında ise, Dücane hoca ve tavsiye eserlerini okurum. Kierkegaard sanırım beni en çok etkileyen isim yine bu alanda. Ancak, edebiyat eserlerini basit düşündüğümü, okumaya başlayinca anladım. Bu alanda tavsiyelerinize dikkat edicem. Ehlinden bilgiyi almak daha sağlıklı olacaktır zira. Tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim..
GONCA okurunun profil resmi
Hocam siz, okuduğu kitabı yaşayanlardansnz galba ? Yorumlardan bakılırsa, kitapla kavga bile eden birisiniz. Tebrik ederim gerçekten.. böyle huşu içinde kitap okumayı Rabbim bana da nasip etsin (:
Turhan Yıldırım okurunun profil resmi
Açıkçası çok hayırlı bir şey sayılmaz, benimkisi de bir tür delilik kaynaklı. Kitap okurken, daha ilk sayfalardan içine girebildiysem, sanki ben yazmışçasına, eleştirel bir bakış açısıyla okumaya başlıyorum. Hatta gözümde anlatılan mekanlar vb. canlanıyor. Bu nedenle roman karakterlerinin bir tür zihinlerine girip, daha derine ulaşmaya çalışan bir okuma oluyor benimkisi. Yapılan atıflar, kullanılan anlatım teknikleri, başka kitaplardaki karakterlerle kıyaslamalar gibi birçok şey zihnime doluşuyor. Ondandır ki son zamanlarda okuduğum tüm kitaplar için okuma sürecim son derece yoğun oluyor ve incelemeleri de hep bir garip, değişik, beyni yanık şekilde yazıyorum. Ayrıca bu kitap, goodreads.com/list/show/827.M... listesinde kırkıncı sırada. Ne kadar zor bir okuma olduğunu ve yoğun bir okuma süreci gerektirdiğini de buradan görebilirsiniz. İncelemesi benim için de çok garip olacak, orası kesin.
2 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.