"Şefkatle Minguinho'ya baktım. Şefkatin ne olduğunu keşfettiğimden beri sevdiğim her şeyi şefkate boğuyordum." (Kendi hayatımızda da böyle değil mi aslında? Birinden saygı ve şefkat gördüğümüzde etrafımıza daha pozitif, sevgi dolu yaklaşabiliyor ve şefkatle davranabiliyoruz insanlara, hayvanlara, doğaya, her şeye ve herkese... Fakat üstümüzde nefret, aşağılanma duygularını hissettiğimizde biz de bir başkasına aynı duyguları hissettirmek için kıyasıya yarışıyoruz birbirimizle. İşte bu yüzden tek bir iyilik adımı ve ardından gelen iyilikler silsileleri değiştirebilir tüm dünyayı. Lütfen iyi olmaktan vazgeçmeyelim ve bunu insanlara bulaştıralım. Çünkü iyilik kazanacak biliyorum.)
Teşekkür ederim. Kitaptaki cümleleri okuyunca düşüncelerimi de eklemek istedim naçizane. Ve evet dünyanın buna fazlasıyla ihtiyacı var. Umarım bir yerlerden bir kıvılcım başlatarak kocaman bir yangına dönüştürebiliriz insanoğlu olarak.
Estağfurullah. Bolca iç sesimi dinliyorum sadece. Umarım gerçekten 'hala iyi olmak için çabalayanlar' grubunun içindeyimdir. Bir tek benim değil, herkesin düşünceleri ve hayatı güzel olsun🙏🏻
Tek kelimeyle mükemmel bir alıntı.. "Dünya sağdan dönüyor diye bizimde sağdan dönmemiz gerekmiyor." İyilik saçmak lazım dünyanın buna ihtiyacı var.