···Okunma: 03 Eylül 2019 18:18 Erken öten horoz ya kesilir ya da kumesten uzaklaştırılir. Diyorum İlhan Arsel de buna benzer bir hayat hikâyesi vardır. Kendi ülkesini aydınlatmak pahasına hayatını tehlikelere atmış bir aydın.
Kitap radikal İslamcıların , tarikatçılarin , cemaatcilerin seveceği bir kitap değil baştan söyleyeyim. Ama farklı bir bakış açısına karşı olmayan ve karşıt görüşlere de saygı duyup okurum diyen okurların okuyabileceği bir makaleler bütünü halinde ki bu kitabı sıkılmadan okuyabilirler. İlhan Arselin tabiki size belirli konularda fikir aşılayacaktir. Özellikle dine bakışınızi değiştirecek. Kur'an ve hadislerde bulunan akla mantığa sığmayan ifadeleri defalarca size sunacak tabi sizde sürekli aynı örnekleri okurken sıkılalacaksiniz .Onun dışında genele baktığımızda şeriatın ülkenin bekasi acisından tehlikeli bir durum olduğunu ve Şeriat isteriz diyen kişilerin bugün kuzu postuna büründüğünü gün gelecek güçlendikleri zaman kılıçlarini bileyeceklerini söyleyerek kıyıda köşede aklını kiraya vermiş Şeriat sempatizanlarina karşı dikkatli olmamızi salık veriyor.
Faydalı bir o kadar da eleştiriye açık bir kitap olmasına nazaran geçmiş zaman diliminde dile getirdiği kaygılarının bugün vuku buluyor olmasi insanı ürkütüyor açıkçası.
Yine üstünde durmam gereken diğer bir konu ise İslamcılar tarafından Turan Dursunlara İlhanlar Arsellere savaş açıldığı için onlar bu görüşlerini zor şartlar altında bizlere ulaştırdıklairni ve sürekli bir tehditle yaşamlarını sürdürdükleri. Ayrıca bu ve bunlar gibi aydınların az olması onların söylediklerinin yanlış olduğu anlamına gelmemesi gerekir ( Çoğunluk her zaman haklı değildir. ) . Gün gelecek bu aydın kişilerin bahsettikleri şeyleri toplumun kabul ediyor oluşunu izleyeceğiz ve o zaman anlayacagiz dün söylenenleri .